A bitcoin befektetők aranyba menekülnek, állítja a VanEck CEO

Jan Van Eck, a Van Eck Associates ügyvezetője szerint a bitcoin befektetők aranyba menekítik a vagyonukat, nyilatkozta egy interjú során a CNBC-nek.

Van Eck: “a Bitcoin 2017-ben elhúzott egy kis keresletet az aranytól.” Majd így folytatta:

“Érdekességképpen megkérdeztünk 4 000 bitcoin befektetőt és az ő első számú befektetésük 2019-re az arany. Szóval az arany vesztett a Bitcoinnal szemben és most fordult a kocka.”

Az interjú során, ahol beszélt a tőzsdén kereskedett bitcoin alapokról is, Tim Seymour, a Seymour Asset Management eszközkezelő alapítója kérdőre vonta a Bitcoin szerepét, mint értékőrző:

“Nem csak hogy elvesztette az összes likviditást a mögöttes [árucikk], de valójában az egzisztenciális blokklánc érvelésen kívül nagyon nehéz azzal érvelni, hogy értékőrző… Az arany értékőrző, ezt senki sem vitatja.”

Van Eck cége bocsátotta ki, amit a CNBC hírcsatorna csak a legismertebb arany ETF-eknek hív, a GDX aranybányász ETF-et és a GDXJ junior aranybányász ETF-et. Van Eck elmondása szerint a két alap az elmúlt 2-3 hónapban kirobbanó formában van, ami vélhetően az értékpiacok gyengélkedésének számlájára írható.

“A Q4 kereskedési napjainak többségében mikor a S&P lent volt, a GDX felment. A GDX ETF több mint 14 százalékkal nőtt a negyedik negyedévben, ami 2016 Q2 óta a legjobb teljesítmény. A GDX az évben 1%-ot emelkedett mialatt a S&P 500 6%-ot.

A VanEck kapcsán érdemes megemlíteni, hogy a Chicago Board Options Exchange (CBOE) BZX Equity tőzsdéje visszavonta a szabálymódosítási kérelmét a SEC-nél, amelyet ha jóváhagytak volna, akkor megnyílt volna a kapu a VanEck SolidX bitcoin ETF listázása előtt.

2018 utolsó hónapjában a bitcoin árfolyam rekordot állított fel, ugyanis december volt a legcsendesebb hónap kilenc év alatt az átlagos napi árfolyam változás tekintetében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük