Bitcoin bélyeg kollekciót adott ki az osztrák posta

Az Österreichische Post bitcoin bélyeg kollekciót adott ki, áll egy június 11-ei közleményben.

A kriptobélyegek az elsők a világon, melyeket blokklánc technológiával hitelesítettek. Az osztrák posta mintegy 150 000 darab másolatot nyomatott a kollekcióból és darabonként 6.90 euróért lehet megvásárolni.

Vásárláskor a bélyeg kollekció két részből áll. A bal oldali része a bélyegeknek (jelen esetben egy egyszarvúként ábrázolt Ethereum) hagyományos bélyegekként működik. A jobb oldali szekció viszont a kriptogyűjtemény blokklánc hitelesítési adatait tartalmazza.

Az osztrák posta kifejezetten nyitott a kriptodevizák és a blokklánc technológia irányába, hisz 2017 júliusa óta bitcoint is lehet vásárolni a fiókjaiban. Akkor az osztrák posta a BitPandával kötött partnerségi megállapodást annak érdekében, hogy az ügyfelek számára közvetlenül elérhető legyen a bitcoin vásárlás a postákon.

A digitális kriptogyűjtemények egyik legismertebb megoldása az ERC20 Ethereum tokenalapú CryptoKitties. Lényegük, hogy a blokklánc adta hitelesítési és tárolási megoldások révén minden egyes digitális objektum egyedi és másolhatatlanná válik. A nagy értékű digitális gyűjtemények között hírt kavart az F1 Delta Time blokklánc versenyautó játék aukciója, ahol 110 600 dollárért értékesítettek egy “1-1-1” jelölésű digitális versenyautót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük