A bitcoin blokkláncának segítségével sorsolják ki Trevor Jones egyik festményét

Trevor Jones, egy kriptovaluták által inspirált festő „Az eksztázis” című festményét jótékonysági célokra bocsátotta egy nyereményjáték keretein belül. A győztest a bitcoin blokkláncának segítségével fogják kisorsolni, a résztvevők benevezési díjainak összegét pedig különböző jótékonysági szervezetek között osztják szét.

Kriptók, művészet, jótékonyság

Mit kapunk, ha összekeverünk egy csipetnyi kriptót, egy kis művészetet és egy adag jótékonyságot? Egy rendkívül érdekes projektet!

Trevor Jones, a ChangeAngel kriptovaluta váltóoldallal és a CryptoBantam kriptós divatbolttal karöltve jótékonysági akciót szervez három jótékonysági szervezet megsegítésére. A projekt a következőképpen működik: minden játékos 5 dollár ellenében részt tud venni a nyereményjátékban, melynek nyertesét a bitcoin blokkláncának segítségével sorsolják ki. Természetesen a hagyományos nyereményjátékokhoz hasonlóan, minél többször nevezünk be, annál nagyobb az esélyünk a főnyeremény megnyerésére. A főnyeremény pedig nem más, mint Trevor Jones „Az eksztázis” című festménye.

A kép a festő weboldalán található árazás alapján körülbelül 7000 eurót ér.

A benevezési díjakból összegyűlt összeget 3 jótékonysági szervezet között osztják szét:

  • War Child – Egy olyan jótékonysági szervezet, amely a háború által sújtott övezetekben élő gyerekek számára próbál megfelelő életszínvonalat biztosítani.
  • Thirst Relief – A szervezet olyan területeken tevékenykedik, ahol az ott élő emberek nem tudnak elegendő tiszta ivóvízhez jutni.
  • The Little Edi Foundation – Az alapítvány a hátrányos helyzetű gyerekeknek igyekszik segítséget nyújtani az oktatás és az elszállásolás terén.

Nyereménysorsolás blokklánc segítségével – Kié lesz az eredeti Trevor Jones kép?

Lássuk, hogyan tud segíteni a blokklánc a nyertes véletlenszerű kiválasztásában. Minden benevezéssel egy jegyet kapunk, amelyet 0-tól kezdve számoznak meg. Augusztus 4-én, a nyereményjáték lezártakor minden jegy sorszáma egy hexadecimális értékké lesz átalakítva. Miután ez megtörtént, a jegyekhez tartozó számok listája közzétételre kerül, majd a CryptoBantam bejelenti a döntő blokkot. Mivel az nyertest meghatározó blokkhoz tartozó hasht lehetetlen előre tudni, a csalás esélye szinte 0 százalékra csökken.

A résztvevők a döntő blokk bejelentése után összehasonlítják a jegyükhöz rendelt hexadecimális számot a hash utolsó 2 vagy 3 karakterével, attól függően hányan neveztek be. Mivel már több mint 256-an neveztek be (jelenleg 303), a hash utolsó három karaktere lesz a döntő. Az nyer, akinek a jegyéhez rendelt hexadecimális száma megegyezik a hash utolsó három karakterével. Ha ez nem történik meg, a következő blokk lesz a döntő, mindaddig még valaki nem nyeri meg a játékot. Sok szerencsét kívánok mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük