A bitcoin blokkláncának segítségével sorsolják ki Trevor Jones egyik festményét

Trevor Jones, egy kriptovaluták által inspirált festő „Az eksztázis” című festményét jótékonysági célokra bocsátotta egy nyereményjáték keretein belül. A győztest a bitcoin blokkláncának segítségével fogják kisorsolni, a résztvevők benevezési díjainak összegét pedig különböző jótékonysági szervezetek között osztják szét.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

Kriptók, művészet, jótékonyság

Mit kapunk, ha összekeverünk egy csipetnyi kriptót, egy kis művészetet és egy adag jótékonyságot? Egy rendkívül érdekes projektet!

Trevor Jones, a ChangeAngel kriptovaluta váltóoldallal és a CryptoBantam kriptós divatbolttal karöltve jótékonysági akciót szervez három jótékonysági szervezet megsegítésére. A projekt a következőképpen működik: minden játékos 5 dollár ellenében részt tud venni a nyereményjátékban, melynek nyertesét a bitcoin blokkláncának segítségével sorsolják ki. Természetesen a hagyományos nyereményjátékokhoz hasonlóan, minél többször nevezünk be, annál nagyobb az esélyünk a főnyeremény megnyerésére. A főnyeremény pedig nem más, mint Trevor Jones „Az eksztázis” című festménye.

A kép a festő weboldalán található árazás alapján körülbelül 7000 eurót ér.

A benevezési díjakból összegyűlt összeget 3 jótékonysági szervezet között osztják szét:

  • War Child – Egy olyan jótékonysági szervezet, amely a háború által sújtott övezetekben élő gyerekek számára próbál megfelelő életszínvonalat biztosítani.
  • Thirst Relief – A szervezet olyan területeken tevékenykedik, ahol az ott élő emberek nem tudnak elegendő tiszta ivóvízhez jutni.
  • The Little Edi Foundation – Az alapítvány a hátrányos helyzetű gyerekeknek igyekszik segítséget nyújtani az oktatás és az elszállásolás terén.

Nyereménysorsolás blokklánc segítségével – Kié lesz az eredeti Trevor Jones kép?

Lássuk, hogyan tud segíteni a blokklánc a nyertes véletlenszerű kiválasztásában. Minden benevezéssel egy jegyet kapunk, amelyet 0-tól kezdve számoznak meg. Augusztus 4-én, a nyereményjáték lezártakor minden jegy sorszáma egy hexadecimális értékké lesz átalakítva. Miután ez megtörtént, a jegyekhez tartozó számok listája közzétételre kerül, majd a CryptoBantam bejelenti a döntő blokkot. Mivel az nyertest meghatározó blokkhoz tartozó hasht lehetetlen előre tudni, a csalás esélye szinte 0 százalékra csökken.

A résztvevők a döntő blokk bejelentése után összehasonlítják a jegyükhöz rendelt hexadecimális számot a hash utolsó 2 vagy 3 karakterével, attól függően hányan neveztek be. Mivel már több mint 256-an neveztek be (jelenleg 303), a hash utolsó három karaktere lesz a döntő. Az nyer, akinek a jegyéhez rendelt hexadecimális száma megegyezik a hash utolsó három karakterével. Ha ez nem történik meg, a következő blokk lesz a döntő, mindaddig még valaki nem nyeri meg a játékot. Sok szerencsét kívánok mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.