Bitcoin casht bányászni most jobban megéri, mint bitcoint

Az elmúólt két hétben komoly emelkedést tudott bemutatni a bitcoin cash (BCH) tokenjének árfolyama. Ezen időszak alatt majdnem 200%-ot emelkedett az ár és ez megmutatkozott a hálózaton megjelenő hashrátában is. Aktuálisan 22 bitcoin cash bányászati pool biztosít SHA256 hashrátát a láncra, hiszen a BCH-t bányászni most 2,7%-kal profitábilisabb, mint BTC-t.

A Bitcoin Cash még messze jár a történelmi csúcsaitól

Június utolsó napja kifejezetten volatilis nap volt a kriptopiacon, köszönhetően annak, hogy az amerikai kereskedelmi minisztérium közzétette a májusi személyi fogyasztási adatokat (PCE), amely 0,1%-os emelkedést mutatott. Alapvetően volt pár kriptovaluta, amely a hír hallatán némileg visszaesett, de a bitcoin cash (BCH) nem tartozott közéjük. A token árfolyama egy hét alatt 100%-nál is többet tudott emelkedni. Ez a felfelé ívelő trend egyértelműen arra motiválta a bányászokat, hogy több hashrátával szálljanak be a hálózatra. 2023. június 30-án a BCH hashrátája 5,6 exahash per másodperc körül mozgott.

Ha azt nézzük, hogy 2023. május 11-én ez még csak 1,55 exahash per másodperc volt, akkor látható a növekedés kirobbanó ereje. Június 30-án a Viabtc adta a legtöbb hash teljesítményt a BCH hálózatának, 603 petahash per másodperccel. A Viabtc mögött a ranglistán az Antpool, a Zsolobid, az F2pool, a Pool Moscow és a Trust Pool következnek. A Coin Dance statisztikái szerint június 30-án 2,7%-kal nagyobb profitot lehet összeszedni a BCH bányászattal, mint a Bitcoin hálózatán történő bányászattal. Azért azt tegyük hozzá, hogy a bitcoin cashnek is van hova visszaemelkednie. 2020. február 15-én a hálózaton 14,36 exahash per másodperc volt a hashráta. A kérdés tehát most az, hogy bár látható a BCH árfolyamában és hashrátájában az emelkedés, meddig tart ki ez a lendület.