Bitcoin bányászok egy része átállt a Bitcoin Cash és Bitcoin SV bányászatára

Bár hetekbe telhet mire világos képet kapunk a Bitcoin hálózat állapotáról a harmadik felezés után, azonban úgy tűnik már most, hogy néhány bányász már átállt a Bitcoin Cash (BCH) és a Bitcoin SV (BSV) táborába.

A BCH hashrátája majdnem megduplázódott a BTC jutalmak felére csökkenésének napján, május 11-én. Beszámolók szerint a BCH áprilisi felezése után a Bitcoin Cash hashráta két nap alatt 66%-kal esett vissza, majd ezt követte a jelentős emelkedés. Az elmúlt 24 órában értéke ismét csökkent, ezúttal 13%-kal.

A Bitcoin SV a másik coin, ami idén szintén keresztülment már egy felezésen. Áprilisban, 24 órával a saját felezése után a hashráta majdnem 16%-kal esett vissza. Ezen a héten azonban szintén megduplázódott (de az elmúlt 24 órában ismét 7%-kal csökkent).

A két felezés után néhány elemző azt állította, hogy a bányászok a BCH-ről és a BSV-ről a BTC-ra fognak váltani. Szerintük így próbálják majd kompenzálni a kieső bevételeiket. És most úgy tűnik, hogy a BTC felezés után ismét visszatérnek a két coinhoz.

BTV difficulty

Eközben a Bitinfocharts.com szerint a BTC hashrátája egy nap alatt 12%-kal esett vissza. Matt Odell Bitcoin kereskedő azonban megjegyezte, hogy elemezhetjük a bányászati poolok adatait, de ezek önként jelentett számok. Valójában ugyanis nehéz a hashrátát pontosan kiszámítani egy rövidebb időszakra, tekintettel arra, hogy a mérések az átlagos blokkidőből és a jelenlegi bányászati nehézségből adódnak. “Pontosabb elképzelésünk csak néhány héttel később lesz a felezés után, hogy a hashráta milyen mértékben esett vissza” – nyilatkozta Odell. 

Vajon mit hoz a jövő a Bitcoin számára?

A BTC bányászati nehézség egy mutatószám, mely azt mutatja meg, hogy milyen nehéz versenyezni a bányászati jutalmakért. Ez a jelenlegi a becslések szerint az öt napon belüli kiigazítás során 3,5%-kal, 16,68 T-ra fog emelkedni, ami minden idők új rekordja lesz. Ezek azonban alacsonyabb számok a tegnap bejelentett becslésnél, miszerint +4,5%-os emelkedés várható, és ezzel 16,83 T-ra nőne.

Daniel Frumkin, a Braiins elemzője (a Braiins a Slush Pool és a Stratum V2 protokoll mögött álló társaság) arra számít, hogy a bányászati nehézség 2%-kal csökkenni fog. Amennyiben ez megtörténik, az segíteni fog azoknak a bányászoknak, akik a harmadik felezés alkalmával kárt szenvedtek Qingfei Li, az F2Pool marketing igazgatója szerint. Véleménye szerint a bányászati nehézség továbbra is csökkenni fog a következő két kiigazítás alkalmával, ami június közepéig tart majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük