A bitcoin.de német váltó befektetési bankot vásárol

A német Bitcoin Group SE 100%-ban tulajdonosává vált a Tremmel Wertpapierhandelsbank GmbH befektetési banknak, áll egy november 12-ei sajtóközleményben.

A Herfordban székelő Bitcoin Group SE üzemelteti az egyetlen Németországban szabályozott kriptováltót, a Bitcoin Deutschland AG-t amit neveznek simán csak Bitcoin.de-nek is. A befektetési bank felvásárlásával – amely elsősorban értékpapír kereskedelemre fókuszál – a vállalat megkapja a Tremmel banki engedélyét is.

A banki engedély segítségével a Bitcoin Group SE képes lesz “lényegesen bővíteni” a kriptopénzekhez kapcsolódó kínálatát és ATM-ek telepítését is megkezdheti az országban. A Coin ATM Radar friss adatai alapján Németországban csupán egy helyen van BTM, Münchenben, mialatt Ausztriában már több mint 200 van:

[…]kiadhatja a saját kriptovaluta termékeit, saját részre végzett kereskedési tevékenység folytathat kriptovalutákkal, kriptovaluta ATM-eket üzemeltethet és mindez a szolgáltató banki engedélye alapján teheti meg.

A Tremmel ügyvezető igazgatója Rainer Bergmann továbbra is vezetőként fog a bank életében részt venni és feladata az lesz, hogy a Bitcoin Group SE-vel közösen letétkezelő bankká fejlessze.

A sajtóközlemény szerint a felvásárlási ár egy alacsonyabb hét számjegyű euró tartományhoz közelített és megemlíti, az ügyletet valamikor 2019 első felében zárják le véglegesen, a szabályozási jóváhagyás után.

A Münchenben telepített bitcoin ATM-et egy kaszinóban állították be még ez év októberében egy bírósági döntés hatására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük