Bitcoin fedezetű hitelekkel jön a Coinbase az Egyesült Államokban

17 amerikai államban kezd el bitcoin fedezetű hiteleket kínálni a Coinbase, jelentették be még szerdán.

A kiskereskedelmi ügyfelekre szabott hitelek maximális összege 20,000$ és erre 8%-kos kamatot rak kevesebb, mint 1 éves futamidőkkel.

Az ügyfeleknek nem kell hitelmutatóval rendelkezniük, se külön űrlapokat kitölteniük és a hiteleket kevesebb, mint 2-3 nap alatt folyósítják.

“Az ügyfelek a bitcoin fedezetű hiteleket különböző módokon használhatják fel, attól függően, hogy milyen pénzügyi igényekkel rendelkeznek, ebbe tartozik a nagy kiadások fedezése, mint házrenoválás vagy autószerelés, fontos alkalmak, mint házasság finanszírozása, vagy a magasabb kamatú személyi kölcsönök vagy hitelkártya adósság visszafizetése,” nyilatkozta Max Branzburg, a Coinbase termékigazgatója.

A pénzügyi platformot építő Coinbase új terméke egyelőre 17 amerikai állam érhető el, de már a többiben is próbálja beszerezni az ehhez szükséges engedélyeket.

A tőzsde leszögezte, hogy az így fedezetként kapott bitcoinokat nem fogja újra befektetni és a tőzsdén fogja tárolni szemben más kriptotőzsdékkel (lásd Justin Sun Poloniexxe), amik swapokba fektetik az ügyfelek pénzét vagy azt újra elzálogosítják. Az utóbbi metódusok már csak egy lépésre vannak a fedezet nélküli bankrendszer gyakorlataitól és az igazat megvallva, nem vagyunk meggyőződve arról, hogy a Coinbase esetében nem jön előtt-utóbb egy szerződésmódosítás és jogosítja fel magát arra, hogy ugyanezt tegyék az ügyfelek pénzével. Semmi garancia nincs rá, csak egy centralizált váltó írott ÁSZF-e.

De ne szaladjunk előre az időben. A hiteltermékek arra mindenképp jók, hogy a tőzsdén tartsák az ügyfelek értékes bitcoinjait, mint fedezet, így nem csoda, ha egyre több tőzsde mozdul el ebbe az irányba. Jack Dorsey Square cégének Cash appja szintén a héten jelentette be, hogy 20$ és 200$ közötti gyorskölcsönöket ajánlana ügyfeleinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük