Film készült a BTCPay Server történetéről, Lengyelországban mutatják be

Közeleg a Bitcoin negyedik felezési eseménye, ezt pedig a világ minden táján különböző programsorozatokkal ünneplik. A NiceHash előrejelzése szerint 8 nap van hátra a Bitcoin-felezésig, Varsóban pedig ennek alkalmából fesztivált szerveznek, ahol az emberek együtt ünnepelhetik a világ legnagyobb kriptovalutájának újabb történelmi eseményét.

Az European Halving Party Varsóban, Lengyelországban kerül megrendezésre 2024. április 19-21 között, ahol többek között az idén már második alkalommal megrendezésre kerülő Bitcoin FilmFest is a programok között kap helyet. A filmfesztiválon többek között bemutatásra kerül az egyik legismertebb fizetési megoldás, a BTCPay Server története is.

Bemutatkozik a BTCPay Server a nagyérdemű számára

Korábban összegyűjtöttük a vállalkozások által leggyakrabban használt kriptofizetési szolgáltatókat, melyek között egyértelműen helyet kap a BTCPay Server is. A nyílt forráskódú fizetésfeldolgozási megoldás kizárólag a Bitcoint támogatja, ugyanakkor felhőn vagy szervereken keresztül is futtatható. A BTCPay Server rendelkezik továbbá Shofipy, Zapier és WooCommerce integrációval is, Lightning-kompatibilis, pofonegyszerű és letisztult – többek között ezért választottuk mi is ezt a BitcoinBázis Shopban a rendelések fogadására.

A fizetési szolgáltató története azért került megfilmesítésre, mivel a 2010-es évek közepén, a kriptopiac mainstreammé válása előtt a platform versenytársaival és partnereivel együtt hozzájárultak a Bitcoin blokkméret-korlátjának növeléséhez.

Verseny az Arany Nyúlért

A Bitcoin FilmFest 2023 márciusa után másodjára kerül megrendezésre, ahol 20 alkotás 4 kategóriában verseng az Arany Nyúlért – a helyi Oscar díjért. A fesztiválon 11 filmpremier kerül bemutatásra, melyek közül a BTCPay Server történetét a „My Trust In You Is Broken”magyarul: ’A beléd vetett bizalmam megtört’ – című nagyjátékfilm mutatja be, melyet Parker Worthington rendezett. A dokumentumfilm a Bitcoin, mint fizetési rendszer kezdeti fázisát mutatja be, és rávilágít Nicolas Dorier inspiráló történetére a BTCPay Server alapításában és felépítésében.

A film háttere és rövid története

A 42 perces alkotás a 2017 körül játszódik, amikor a BitPay és SegWit2x együttesen a Bitcoin blokkméret-korlátját növelték. A film rávilágít a tranzakciók ellenőrzésének fontosságára és a harmadik félben való vak bizalommal járó kockázatokra, melyek a központosított pénzügyi szolgáltatókra értendőek. Dorier-t is ez ösztönözte a fizetési szolgáltató létrehozásakor, felhatalmazva a kereskedőket arra, hogy saját maguk is elfogadják a Bitcoint, elősegítve a decentralizációt és a centralista szolgáltatóktól való függetlenedést.

A film gyártása 2023-ban a Miamiban megrendezésre kerülő Bitcoin konferencián kezdődött. A történet és a kriptovaluták küldetése kulcsfontosságú pillanatokat és interjúkat rögzít, ezzel átfogó képet adva a Bitcoin, mint csereeszköz fejlődéstörténetéről. A „My Trust In You Is Broken” célja bizonyítékként szolgálni a blokklánc technológia és a közösség által vezérelt kezdeményezések fejlődéséről, melyek rendkívül fontos szerepet játszanak a jövő alakításában.