Bitcoin fizetési lehetőségről érdeklődik a Microsoft az Xbox játékosaitól

A Microsoft tudni szeretné, hogy az Xbox játékosai szeretnének-e kriptovalutával fizetni az online áruházban vagy sem. Több felhasználó kapott kérdőívet a seattle-i vállalattól.

Úgy tűnik, hogy a Microsoft technológiai óriás a Bitcoin (BTC) fizetések bevezetését fontolgatja Xbox online áruházába. Az r/XboxSeriesX Reddit fórumon március 21-én megjelent egy bejegyzés, miszerint a Microsoft egy felmérést tett közé az Xbox felhasználók számára, melyben arról érdeklődik, hogy a konzol online áruházában milyen fizetési lehetőségeket preferálnának a játékosok.

Az alábbi fizetési módok közül melyiket szeretnéd használni az Xbox-on?” – kérdezi az állítólagos felmérés, ahol az egyik alternatívaként a Bitcoin is szerepel. Az Xbox-on megjelenő kérdőív már számos más Reddit fórumon is megjelent úgy, mint az r/ethtrader-en és az r/Bitcoinon. Az egyik Xbox felhasználó azt írta, hogy a kérdőív csak azon játékosok számára érhető el, akik részt vesznek az Xbox Insider programban, amelyben az operációs rendszer frissítéseinek béta tesztelése zajlik.

Xbox bitcoin

A Microsoft még 2014-ben bejelentette, hogy elfogad Bitcoint a Microsoft fiókok fizetéséhez, lehetővé téve ezzel a felhasználóknak azt, hogy különféle Windows-hoz tartozó programokat és Xbox játékokat vegyenek a kriptovalutával. Röviddel a bejelentés után viszont szüneteltette a szolgáltatást a vállalat. 2018 januárjában aztán újból elérhető volt a bitcoin fizetés a Microsoft áruházában, az Xbox online store azonban jelenleg nem támogatja a kriptovalutával történő vásárlást.

A Microsoft kijelentette, hogy bár nyitott a bitcoin, mint fizetőeszköz elfogadására, nagyobb lépést nem kíván tenni a kriptoökoszisztémában. A cég jelenlegi elnöke, Brad Smith úgy fogalmazott, hogy a Teslával ellentétben a tech vállalat nem szeretne nagyobb összegeket bitcoinba fektetni.

További kapcsolódó hírek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük