Bitcoin gyorstalpaló kurzuson vesz részt az amerikai kongresszus

  • 7
  •  
  •  
  •  

A kriptopénzek egyre növekvő használatát az amerikai kormányzat sem hagyhatja figyelem kívül. Mivel a kongresszus aggódik, hogy a bitcoint és a digitális pénzeket a szabályozás hiányában illegális tevékenységek finanszírozására használják, szeretnének naprakészek lenni a kriptovilág eseményeiből. Ezért most az amerikai legfőbb kormányzati szerv bitcoin gyorstalpaló kurzuson vett részt a múlt héten.

Bitcoin gyorstalpaló kurzuson az amerikai honatyák

Bitcoin training a KongresszusbanAz amerikai döntéskozók legnagyobb aggodalma a bitcoin és a blokklánc technológia kapcsán a megfelelő szabályozási környezet hiánya. A hiányzó szabályok pedig leginkább a vezetők információ hiányából adódik, hiszen sokan nem ismerik a technológiát így egy javaslat kapcsán sem tudnak kompetensen döntést hozni.

Ezen a helyzeten szeretne változtatni a Coin Center kriptopénz tanácsadó ügynökség. A cég célként tűzte ki, hogy a Kongresszus kellő mennyiségű információval legyen ellátva a digitális pénzek kapcsán.

A Coin Center célja, hogy a bitcoinról kialakult negatív kép megváltozzon a fejekben. A vezető iparági szereplőkkel, mint a Xapo, a Chainalysis és az Elliptic együtt mutatták be, hogy hogyan használható a bitcoin az egyszerű hétköznapokban. A bitcoin gyorstalpaló kurzuson minden alapvető információt és tudást megosztottak a döntéshozókkal a kriptopénzek és a kritpogazdaság kapcsán.

Bitcoin A-tól Z-ig

Bitcoin gyorstalpaló kurzuson a kongresszusMúlt héten pénteken járt a piaci szereplőkből álló csapat a Kongresszus terroizmus finanszírozás megelőzési bizottsága előtt járt. Egy demo nap keretén belül bemutatták a bitcoin használatát, a folyamatot az elejétől végéig végig kísérték. A bemutató során arra kérték a Kongresszust, hogy vegyék figyelembe a kriptopénzek egyedi mivoltát a törvények megalkotásakor. Külön kiemelve, hogy egy-egy törvény javaslat akár az iparági növekedést is letörheti, ha nem kellő körültekintéssel van megalkotva.


Kitértek rá, hogy hogyan kell tárolni a bitcoint és milyen pénztárcák léteznek. Külön felhívták a figyelmet a pénzmosás megelőzési és ügyfél azonosítási folyamatokra, melyet egyre több pénztárca és tőzsde alkalmaz már a piacon. Volt szó a bitcoin átutalásokról, és hogy a tranzakciók nyilvánosan megjelennek a blokkláncon. A szakértői csapata arról is beszélt, hogy a kriptopénz forradalom az internet korai szakaszával vontható párhuzamba. Éppen ezért a kormányzatnak ahhoz hasonlóan kell kezelniük a technológia fejlődést, mint amikor az internet kerül a nagy nyilvánosság elé.

A szakértők megtették amit meg lehetett és tájékoztatták a kongresszust a bitcoinnal kapcsolatos legfontosabb ismeretekről. Most már a döntéshozók feladata, hogy felelős döntés szülessen a fenti információk birtokában.


  • 7
  •  
  •  
  •  

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.