BITCOIN hard fork – A Segwit2X rávilágít a kriptopénz váltók problémáira

December 28-án aktiválásra került a bitcoin történetének egyik legfontosabb hard forkja – a SEGWIT2x. A fork egyben felfedi a kriptopénz váltók, walletek és általánosságban, a decentralizációt jellemző krónikus problémákat. Miért van egyre korlátozottabb választási lehetősége a hétköznapi felhasználóknak és hogyan orvosolható a probléma?

A Segwit2X projekt bejelentése után a B2X határidősök árfolyama a háromszorosára emelkedett, és a forkot megelőző napon ezen határidős instrumentumok ára további 75%-ot ugrott. Az aktiválás után a Segwit2X legerősebb támogatói bázisát a bányászok adták. A forkbarát bányászpoolok összesített hashereje több mint 300 Th/s volt. A számok egyértelműen indukálják a BITCOIN Segwit2X fontosságát és létjogosultságát a kriptoközösség táboraiban!

A B2X poolok a hétköznapi felhasználók egyhangú támogatása mellett tette le a voksát és ez a fork által kínált újító technológiai megoldások révén válik lehetségessé. Használatával kiválthatóak a növekedést gátló magas tranzakciós díjak és a bitcoin hálózat alacsony sebessége is a múlté. A bitcoin legacy hálózat többé nem mint decentralizált hálózat funkcionál, mivel a fő termelési kapacitások tucatnyi pool kezében összpontosulnak.

Milyen érzés egy olyan világban élni, ahol nincs meg a szabad választás joga, ahol minden előre meg van határozva? Mindenkinek világos lehet, hogy egy ilyen hálózat szörnyű következményekkel járhat. Egyaránt félelmetes belegondolni, hogy a kriptopénz világ a decentralizációs és hivatalos struktúrák nélküli ötletével egyre központosítottabbá válik. Egyes kriptopénz váltók és online walletek megpróbálják a saját ideológiájukat felhasználójukra kényszeríteni, saját maguk dönteni egy adott coin listázásáról vagy épp a felhasználóikat jogosan megillető B2X sorsáról és támogatottságáról! Ezt az ideológiát semmi más nem hajtja, mint a fizetési csekkeken feltüntetett zérók száma. Az ilyen konglomerátumok megfosztják ügyfeleiket a szabad választás lehetőségétől és lassan uralmuk alá hajtják piacaikat. Ezen irányú törekvések hosszú távon soha nem vezetnek jóra.

Felhasználók egy csoportja, rádöbbenve, hogy a helyzet túszaivá váltak, egy petíció létrehozását kezdeményezték a Change.org-on annak érdekében, hogy támogassák a BITCOIN Segwit2X forkot és már több mint 86 000 ember írt alá. Az egyik felhasználó egy lényegre törő megjegyzéssel kommentálta a kezdeményezést:

“Az egész decentralizált közösségnek szüksége van a Segwit2X-re, ha nem döntünk a fork mellett, akkor nem is létezik decentralizált közösség.”

A felhasználók támogatása fölöttébb értékes volt a projektet vezető csapat számára, amely az indulástól kezdődően soha nem tapasztalt nyomással és fenyegetéssel szembesült, mivel bizonyos körök úgy gondolták, a BITCOIN Segwit2X hatással lesz a bitcoin árfolyamára.

Az akadályok ellenére a BITCOIN fork – SegWit2x sikeresen elrajtolt és ezzel is bizonyítja, hogy a szabad választás joga a modern kriptopiacokon továbbra is fontos és sarkalatos karakterisztika, amit a monopolisztikus váltók nem vehetnek ki a felhasználók kezéből.

További információt a projektről a hivatalos honlapon találtok:

https://t.me/Segwit2Xfork

https://twitter.com/Segwit_2X

***Figyelem! Fenti írásunk egy fizetett sajtóközlemény. A Bitcoin Bázis nem vállal felelősséget a cikk tartalmáért, megbízhatóságáért, minőségért és a hirdetés természetéért. Olvasóinknak fokozottan ajánljuk az egyéni kutatást és a cikkben közölt állítások alapos ellenőrzését. A Bitcoin Bázis semmilyen formában nem vállal felelősséget a sajtóközleményben leírt termék vagy szolgáltatás használata következtében bekövetkező esetleges kárért és veszteségért.***

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük