Bitcoin heti piaci elemzés – 47. hét

Bitcoin heti piaci elemzés – 47. hét – 2016. november 21 – 25.

Piaci áttekintés

A múlt hét tanulsága: hosszútávú emelkedő trend és korrekció

Heti nyitóár: 700 USD
Heti záróár: 727 USD

Bitcoin wisdom

A dollár Yellen pénteki beszédének hatására tovább erősödött. Ez és az elmúlt hetekben tapasztalt, hónapok óta nem látott magas bitcoin árak sokakat profit realizálásra késztettek a választások után. Így a hét vége felé korrigált a bitcoin is.

A megnövekedett indiai kereslet továbbra is fennáll a bitcoin indiai piacán. Az országban pár hete bevezetett gazdasági intézkedések hatására mindenki alternatív eszközökbe próbálja menteni a vagyonát. A legnagyobb indiai bitcoin tőzsdén az árfolyam 900 USD fölé is ment múlt héten.

Kínában a jüan leértékelődése verte fel a bitcoin árakat. A gyenge előrejelzések és a kínai kormány által előírt tőke kontrollok a bitcoin jüannal szembeni erősödéséhez vezetett.

Technikai indikátorok

A hét iránya: stagnálás és az ellenállás tesztelése

Ellenállás: 750 USD
Támasz: 630 USD

RS chart_1121

Az amerikai választások előtti növekedési trend és a Trump győzelme utáni vihar lecsendesedni látszik. Az utóbbi napokban teszteli a bitcoin a 750 USD ellenállást. Amennyiben sikerülne áttörni a 750-es szintet, a következő ellenállás már majdnem 800 USD környékén lesz.

A választások utáni korrigáció november elején 670 USD-ig repítette az árakat, de a 630 USD-nél lévő alsó támaszt még ez sem közelítette meg. A következő támasz pedig 560 USD-nél van, ahol az árfolyam a nyáron járt utoljára.

ma-chart_1121

A rövidebb távon megfigyelhető mozgóátlagok múlt héten keresztezték ugyan egymást, de a stagnáló trendből a kitörés csak a hét végéig tartott ki.

A hosszabb távú mozgóátlagok továbbra is lassú ütemű, folyamatos emelkedést vetítenek előre.

Fontosabb piaci események a héten

Rövid piaci hétnek nézünk elébe, mert csütörtökön Hálaadás lesz Amerikában, amikor rendszerint a legkisebb a kereskedés volumene egész évben.

Nap Időpont Esemény Ticker
Hétfő 17:00 Mario Draghi beszéde BTC/EUR
Kedd 14.30 és 16.30 Amerikai makrogazdasági adatok (tartós fogyasztási cikkek iránti kereslet, új regisztrált munkanélküliek száma, amerikai nyersolaj kínálat) BTC/USD
Szerda 20.00 FED kamatdöntés BTC/USD
Csütörtök 10.00 Német és eurozóna üzleti hangulat jelentés BTC/EUR
Péntek 10.30 UK GDP adat BTC/GBP

Az elemzésben közölt információk a szerző véleményét tükrözik. Az elemzés törekedett a teljes körű információ nyújtásra, azonban nem tekinthető befektetési tanácsadásnak. A bitcoin és forex kereskedés kockázattal jár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük