Bitcoin heti piaci elemzés – 48. hét – Oldalazás 720USD körül

Bitcoin heti piaci elemzés – 48. hét – 2016. november 28 – december 2.

Piaci áttekintés

A múlt hét tanulsága: alacsony forgalom és oldalazás

Heti nyitóár: 727 USD
Heti záróár: 730 USD

bitcoin-wisdom-1128

A piac már beárazta, hogy az amerikai központi bank decemberben várhatóan kamatemelést hajt végre. Bár Clinton elismerte vereségét és gratulált Trumpnak, Wisconsinban mégis újraszámlálják a szavazatokat. A hír csak abban az esetben lenne döntő jelentőségű, ha bizonyítékokat találnának a választási csalásra.

A következő napokban sor kerül az OPEC tanácskozásra. A várakozások szerint aláírják a kínálat korlátozást az olaj árának megfékezése miatt. Irán és Szaud-Arábia azonban nem tűnik túl kooperatívnak, így ha végül nem sikerül megegyezniük az erős eladói nyomást gyakorolhat a dollárra, ami magával ránthaja a BTCUSD keresztárfolyamot is.

Indiában a gazdasági helyzet tovább romlott, így az emberek továbbra is alternatív eszközökbe igyekeznek menteni a pénzüket. A bitcoin ára az arany ár útját követi emelkedésben. A héten már a lélektani 1000 dollár felett is járt a bitcoin árfolyam.

Kínából továbbra olyan hírek érkeznek, hogy a kormány korlátozni kívánja a külföldi befektetéseket.  Lecsökkenhet a BTCCNY kereskedés volumene, ha kevesebb jüan-bitcoin tranzakcióra kerül sor a korlátozások miatt.  Ez hosszútávon negatív hatást gyakorolhat a bitcoin árfolyamára, hiszen Kínából érkezik a világ bitcoin kereskedési forgalmának döntő többsége. Egyelőre a befektetők várakozó pozícióban vannak és figyelik az újabb híreket.

Technikai indikátorok

A hét iránya: vajon sor kerül a kitörésre a héten?

Ellenállás: 735 USD
Támasz: 715 USD

Bitcoin heti piaci elemzés

A Hálaadás hetében a BTCUSD árfolyam nem nagyon mozdult el a 730-as szintről. Amerikában az ünnep miatt a likviditás igen alacsony volt. Az árfolyam többször is tesztelte az ellenállást, de nem sikerült azt áttörnie.

Az egyórás charton viszont már kirajzolódni látszik a csökkenő háromszög ami a közelgő rövidtávú csökkenő trend kezdetét jelezheti előre.

A rövidebb távú 100 SMA is a hosszabb távú 200 SMA alatt van ami szintén a csökkentő trendet erősíti. Az árfolyam megindulása az oldalazásból várhatóan a támasz irányába valószínűbb.

A következő rövidtávú támasz szint 715 dollárnál van, az ellenállás 735 dollárnál.

1128_btcusd

A hosszabb távú mozgóátlagok azonban továbbra is lassú ütemű, folyamatos emelkedést vetítenek előre.

Fontosabb piaci események a héten

A hét legfontosabb eseménye a szerdai OPEC tanácskozás.

Nap Időpont Esemény Ticker
Hétfő 15:00 Draghi negyedéves beszámolója az Európai Parlament előtt BTC/EUR
Kedd 14:30 Amerikai negyedéves GDP adat BTC/USD
Szerda 9:55, 11:00

16:30

Egész nap

Német munkanélküliségi ráta, Európai Uniós inflációs index

Amerikai nyersolaj készletek

OPEC tanácskozás

BTC/EUR

BTC/USD

Globális

Csütörtök 02:00, 10:00,

16:00

Globális gazdasági termelés adatok:

Kínai, Németország, Egyesült Királyság, Egyesült Államok

Globális
Péntek 14:30 Amerikai munkanélküliségi adatok BTC/USD

Az elemzésben közölt információk a szerző véleményét tükrözik. Az elemzés törekedett a teljes körű információ nyújtásra, azonban nem tekinthető befektetési tanácsadásnak. A bitcoin és forex kereskedés kockázattal jár.