Bitcoin hívő lett a Brexit Párt vezetője

Nigel Farage, a brit Brexit Párt vezetője szerint a világjárvány közepén kulcsfontosságú az, hogy az emberek kriptovalutába fektessenek.

Nigel Farage, brit politikus, a Brexit Párt vezetője a legutóbb adott interjúban kijelentette, hogy “kulcsfontosságú lehet, hogy az emberek a kriptovaluták témájával foglalkozzanak és tudják, mit jelentenek azok.”

“Mindenki erről beszél” – mondta Farage. „Az ország legszegényebbjétől a leggazdagabbjáig mindenki a kriptovalutákról beszél. Az ok nyilvánvaló: a járvány alatt a kormányok hatalmas mennyiségű pénzt hoznak létre, ezzel a valuta elértéktelenedik, és az emberek félnek attól, hogy ez mit is fog jelenti a pénzüket, befektetéseiket illetően.”

Farge már korábban is nyíltan kritizálta az Egyesült Királyság kormányának válaszát a koronavírus-járványra. A válság kezdetén azt nyilatkozta, hogy „a járvánnyal szemben mindannyiunk védelme elsőbbséget élvez a gazdasággal szemben”. Ezen kijelentésével szembe ment Boris Johnson nyájimmunitással kapcsolatos nézeteivel.

Farage pálfordulása

Amikor az Egyesült Királyságban a kijárási korlátozások mellett döntöttek, Farage megváltoztatta a véleményét, és azt állította, hogy „a gyógymód rosszabb, mint a betegség”. Nemsokkal később a Brexit Párt nevét az Egyesült Királyság Reformjára változtatta és a lezárások ellen indított kampányt. A korlátozó intézkedéseket kegyetlennek és feleslegesnek tartotta, habár korábban éppen ő kérte a kormányt a korlátozások bevezetésére.

A kriptoipar erőteljes növekedést tapasztalt idén…Láthatjuk ma az újságok címlapján, hogy egyre több cikk jelenik meg a bitcoinról, a kriptovalutákról. Érdemes róluk tanulni és megismerni őket. Habár lusta vagyok, mégis könyvet ragadtam és nekiálltam”– tette hozzá Farage.

Úgy tűnik tehát, hogy a brit lezárásoknak és a pénznyomtatásnak hála Farange is kriptovaluta hívő lett.

A Farage Fortune & Freedom szerkesztője, Nick Hubble egyébként a Farange interjú megjelenése előtt már több, bitcoinnal kapcsolatos cikket tett közzé az oldalon. Úgy fogalmazott:

„Most meglehetősen pesszimistán viszonyulok saját gazdaságunkhoz és a következő év lezárásaihoz. Hamarosan eljön az idő, amikor aktívan foglalkoznunk kell a bitcoinnal; ha a hagyományos pénzügyi rendszerben válság vagy összeomlás következik be.”

Nemrégiben Farage a bitcoint korlátozásmentes befektetésnek nevezte, tehát logikus választás lehet azon párt számára, mely a korlátozások ellen kampányol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.