Érkezik a Bitcoin Kebab a legújabb epizódjával és a digitalizációval

Jön a hétvége, no meg a BitcoinBázis podcastje, a Bitcoin Kebab. A műsor házigazdája Stier Kata, aki ezen a héten Pintér Róberttel, infokommunikációs társadalomkutatóval, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusával beszélget. Róbert évtizedek óta kutatja a digitalizáció területét. Vezetője volt az Internet gazdasága című kutatásnak, foglalkozott videojátékokkal, legutóbb pedig a Digiméternek szentelte az idejét, amely a magyar kis- és középvállalkozások digitalizációjának fokát vizsgálja, hogy miben erősek és miben vannak elmaradva. Generációs kérdés lenne csupán vagy miért vannak lemaradva a cégek?

Róbert, aki a digitalizáció nagy szerelmese, arról mesél nekünk, hogy mi az a digitális transzformáció és hogyan lehet a digitalizáció útjára lépni kis léptekkel, illetve a COVID-19 járvány ideje alatt milyen változások zajlottak a magyar digitalizáció területén. Szó lesz természetesen a digitális pénzügyekről, az e-kereskedelemről, a közösségi média platformokról és a digitális marketingről.

Kata arról faggatja a vendégét, hogy vajon az internet beváltotta-e a hozzáfűzött reményeket, milyen pozitív és negatív hatást váltott ki a világban, mit ígért és valójában mit kaptunk. Róbert beszél a megfigyelési és adatvezérelt kapitalizmusról, a Facebook káros “mellékhatásairól”, a dolgok internetéről (IoT), illetve arról, hogy hogyan építsünk buta dolgokból okos szolgáltatásokat. Mi vár ránk a jövőben a digitalizáció és internet terén, illetve mit is jelent a tech-optimizmus.

Ha Ti is szeretnétek fejest ugrani a digitalizáció világába, új fogalmakkal megismerkedni, akkor feltétlenül látogassatok el az Anchor oldalára, de az epizód automatikusan térítésre kerül a Spotify-on és más podcast platformon is. A korábbi részek már elérhetők a YouTube-on.