“Örökké fog létezni”, a Susquehanna bitcoin kereskedési osztály indítását tervezi

A New York Times értesülése szerint az amerikai Susquehanna International Group bitcoin kereskedési osztály indítását tervezi 500 ügyfelének, amely során 2 éven át “privát ügyletek” keretében kereskednének vele.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

A kriptopénzek megváltoztatják a pénzügyi szolgáltatások világát

A pennsylvaniai székhelyű Susquehanna International Group csatlakozva a pénzügyi szektorban eluralkodó trendhez bitcoin határidősöket és más termékeket fog kínálni kereskedési célból.

“Hisszük, hogy ez a technológia és eszközosztály megváltoztatja a pénzügyi szolgáltatások néhány aspektusát, és úgy gondoljuk örökké fog létezni” – fejtette ki a Susquehanna digitális eszközcsalád osztályának vezetője, Bart Smith.

A határidős ügyletek terén a cég ezek után lehetővé teszi mind a bitcoinnal, mind az ethereummal történő kereskedést, ami mellé néhány altcoin határidős is társul, mint a bitcoin cash.

A vállalat már most “több millió dollárnyi” ügyletet bonyolított le bitcoinnal a tucatnyi főt számláló kereskedő csapatával, ami 2014-ben még csak egyetlen kereskedőt számlált.

Érik a befektetési momentum?

Susquehanna bejelentése összhangban van a Wall Street nehézsúlyú szereplőinek, mint a Goldman Sachs-nak és a New York-i tőzsde, az Intercontinental Exchange tulajdonosának terveivel, akik szintúgy bitcoin határidős eszközök felvételét tervezik portfóliójukba.

2018-ban 180 fokos fordulatot vett a befolyásos kereskedőházak és Wall Street-i bankok hozzáállása a kriptopénzekhez, különösen a Goldman Sachs-é, amelynek vezérigazgatója – szemben Jamie Dimonnal –  nem tekinti a bitcoint csalásnak.

A bitcoinba áramló intézményi pénz népszerű aktuális narratíva a bitcoinhoz, amely eddigi langyos árfolyam teljesítménnyel szórakoztatja a befektetőket, kereskedőket és a technológiában hívőket egyaránt.

A cikk írásakor a BTC árfolyama valamivel 2 millió forint fölött mozgott.

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.