Egy kripto startup Jamie Dimonnal trollkodik a Wall Street Journalban

Egy kripto startup megvásárolt egy egész oldalas hirdetést a Wall Street Journalban csak azért, hogy Jamie Dimonnal trollkodjon.

Az előzmények

Jamie Dimon a JP MorgantőlJamie Dimon a JP Morgan igazgatója szeptember közepén azzal küldte padlóra a teljes kriptopénzpiacot, hogy kijelentette, szerinte a bitcoin csalás. Akkor hozzátette, hogy kirúgná bármelyik kereskedőjét, ha megtudja, hogy bitcoinnal üzletel.  A szavai egy bizonytalan piaci helyzetben koporsószögnek számítottak az árfolyamoknál, közvetlenül a nyilatkozata után majdnem 5% esett a bitcoin árfolyama percek alatt.

Erre a kijelentésére aztán az egész kriptoközösség egy emberként összezárva reagált. John McAfee a dollár kibocsátást kritizálta a kriptogazdaságot védve. Egy korábbi JP Morgan vezető pedig egyenesen azt mondta, Jamie Dimon igazán befoghatná a száját azzal kapcsolatosan, amihez nem ért. Azóta pedig egy másik befektetési bank már azon is gondolkodott, hogy saját bitcoin kereskedési üzletágat nyisson.

Mindezek után, az Eidoo svájci startup még mindig nem érezte, hogy sikerült elégtételt venni Jamie Dimon kijelentése kapcsán.

Jamie Dimonnal trollkodik egy kriptostartup a Wall Street Journal hasábjain

Az Eidoo egy ethereum tárolására alkalmas kriptopénz tárca startup. Épp most szeretnének új kriptopénz alapú bankkártyát dobni a piacra, mellyel bitcoinban és ethereumban is lehet majd fizetni. A termék  reklámja pedig Jamie Dimonnal trollkodik egy egész oldalas hirdetésben.

Wall Street Journalban trollkodik egy kripto startup

A szöveg szerint:

“Bár lehet, hogy Jamie kirúg, de ettől még kereskedj nyugodtan a kriptovilágban”.

A trollkodás valószínűleg nem volt olcsó. Egy egész oldalas hirdetés ugyanis a Wall Street Journalban közel 250 000 dollárba kerül az újságnál. Mindenesetre sikerült felkelteni sokak érdeklődését.

Jamie Dimon kijelentéséből nem mellesleg már mém lett a kriptovilágban. Erős kijelentéseire a közösség a legkülönbözőbb frappáns és vicces visszaszólásokkal reagált. Sokan felhívták rá a figyelmet, hogy a JP Morgannek is van számos beadott blokklánc szabadalma az Amerikai Szabadalmi Hivatalnál. Mások arra tértek ki, hogy brókerként a JP Morgan is befektet kriptopénzekbe különböző termékeken keresztül. A teljesség igénye nélkül álljon itt egy kisebb válogatás.