Bitcoin konferenciára vezet Robert F. Kennedy Jr. első elnökjelölti kampányútja

Jelzésértékű lesz Robert F. Kennedy Jr. első nyilvános elnökjelöltségért futó kampányprogramja: a Bitcoin 2023 elnevezésű konferencián fog előadni Miamiban, miután nemrég szembement Joe Biden 30%-os kriptobányászati adójavaslatával. A konferenciát szervező Bitcoin Magazine összefoglalta, hogy hogyan nyilatkozott korábban a bitcoinról.

Amerikát mindig lázba hozza, amikor a Kennedy-klán valamelyik tagja elindul egy közhivatal viseléséért folytatott kampányban, mely most sincs másként Robert F. Kennedy Jr. esetében. A (természetesen) demokrata-párti Kennedy nemrég nyilvánosan támogatását fejezte ki a bitcoin mellett, és elítélte a párttársa, Biden elnök által javasolt 30%-os különadót, melyet a bányászathoz használt energiára vetne ki az elnök. Kennedy szerint hiba lenne, ha az Egyesült Államok kormánya elfojtaná az innovációt az iparágban.

Korábbi pályafutása során Kennedy számos alkalommal bizonyította környezetvédelmi elkötelezettségét, így kitért a bitcoin bányászat környezeti hatásaival kapcsolatos aggodalmakra is: meglátása szerint az energiafelhasználással kapcsolatos érv túlzó, hiszen a bitcoin bányászata körülbelül ugyanannyi energiát fogyaszt, mint a videojátékok. Úgy véli, hogy a környezetvédelmi érvelést sokan ürügyként használják fel arra, hogy elnyomjanak mindent, ami az elit hatalmi struktúrákat fenyegeti, beleértve a bitcoint is.

Emellett Kennedy azzal érvelt, hogy önmagában nem megfelelő megoldás a kriptodevizák szigorúbb szabályozása arra való hivatkozással, hogy illegális tevékenységekre is használják ezeket a fizetőeszközöket. Szerinte a másként gondolkodóknak és az egyszerű állampolgároknak is szükségük van a magánélet védelmére, hiszen a kormányok gyakran arra használják a bankszámlák és a fizetési platformok feletti kontrollt, hogy megakadályozzák az ellenvélemények kibontakozását. Kennedy úgy véli, hogy amíg a kormányhatalomba vetett bizalom nem áll vissza, addig nagy szükség van a készpénzre és a bitcoinra a szabadság biztosításához.

Az elnökjelölt arról is beszélt, hogy fontos a valuták változatos ökológiája, és nem egészséges egyetlen központilag irányított pénzeszközre alapozni a teljes gazdaságot. Úgy véli, hogy ahogyan a biodiverzitású ökoszisztéma ellenállóbb, úgy a gazdaság is ellenállóbb lesz a pénznemek sokféleségével. Korábban arról is tweetelt, hogy a kritikusok félreértik a bitcoint, amikor azt állítják, hogy a hálózat energiafelhasználása rossz dolog, és hogy az amerikaiaknak szükségük van a bitcoinra a szabadságjogok biztosításához.

Kennedy kiállása a bitcoin mellett biztosan téma lesz az elnökjelölti kampányban, fellépése a Bitcoin 2023-as konferencián széles sajtófigyelmet fog kapni.

Boritókép: Finbold