Bitcoin miatt szúrtak halálra egy férfit Norvégiában

Meggyilkoltak egy embert Norvégiában egy állítólagos félresikerült Bitcoin tranzakció után.

Rosszul végződő személyes találkozó

A helyi norvég adó, a TV 2 jelentette az esetet, miszerint hétfő reggel a 24 éves fiatalembert az oslói lakásán halálra szúrva találták meg, állítólag egy rosszul végződött, Bitcoin értékesítés következményeként.

A rendőrség szerint a férfival reggel 7:50 és 12:10 között végeztek, miközben vagy miután a Bitcoin ellenében fizetett készpénzt átadták neki. A holttestet az áldozat egyik szobatársa találta meg; a rendőrség állítólag kapcsolatot feltételez a gyilkosság és két másik bűnügy között.

Elszigetelt akció?

Bár a rendőrség nem jelentette ki biztosan, hogy Bitcoin értékesítés volt a bűntett kiváltó oka, de meg nem nevezett források szerint a brutális gyilkosság a pénzügyi tranzakció befejezése után zajlott le. A rendőrség nyomozóirodájának feje, Grete Lien Metlid csak annyit mondott, hogy a rendőrség jelenleg is nyomoz egy másik bűntettel is kapcsolatos tippet követve, azonban nem volt hajlandó ennél több részletet megosztani a nyilvánossággal.

A rendőrség még senkit sem vett őrizetbe az üggyel kapcsolatban, az igazságügyi szakértők pedig még folytatják a vizsgálatot az áldozat lakásán.

Ti mit gondoltok: a decentralizált online kereskedés megakadályozhatná a hasonló eseteket?  Milyen megoldásokat lehetne még bevezetni a személyes pénzátadások elkerülésére?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük