Bitcoin milliomos kriptofizetési alkalmazást indít a Facebook Libra ellen

Az eddigi legfiatalabb bitcoin milliomos Erik Finman úgy tűnik, rendkívül ambiciózus és magabiztos, hiszen egy újonnan fejlesztett fizetési alkalmazást indított útjára a Facebook kriptovalutája, a Libra versenytársaként. Magabiztosságáról tanúskodik hangzatos kijelentése is, miszerint alkalmazása még azelőtt tönkreteszi a Librát, hogy az elindulna. 2019. augusztus 19-én közzétett Twitter bejegyzésben azt írta, hogy elindult a Metal Pay applikáció, amelynek célja az, hogy olyan tömegeket érjen el, amelyről a Libra még csak álmodni sem mer.

Metal Pay – a Libra gyilkos?

Erik Finman, aki bitcoin befektetéseinek köszönhetően vált már 18 évesen milliomossá, Marshall Haynerrel, a Metal Pay alapítójával és vezérigazgatójával egy peer-to-peer (P2P) fizetési felületen dolgozott együtt. Ez a Metal Pay teljes verziója, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár 16-féle kriptovalutát küldjenek és fogadjanak.

A Facebook fehér könyve szerint a Librának az a célja, hogy globális kriptovalutaként működve, megszüntesse a szakadékot a banki és a bankon kívüli szereplők között. A fiatal bitcoin milliomos, aki nem tudni mennyi pénzt fektetett a platform fejlesztésébe, biztos abban, hogy a Metal Pay átalakított verziója nemcsak a Facebook Libra versenytársa lehet, hanem könnyen tönkreteheti azt, még a megjelenése előtt. A Libra kriptovalutával folytatott harca azonban nem minden. A milliomos befektető arra törekszik, hogy fizetési alkalmazása még a legismertebb digitális pénzt, a bitcoint is lekörözze.

Marshall Hayner, a Metal Pay fejese azt mondta:

„Évek óta azon dolgozunk, hogy minden törvénynek és rendeletnek megfeleljünk annak érdekében, hogy a lehető legjobb terméket tudjuk biztosítani felhasználóink számára. Ezzel az új projekttel hiszünk abban, hogy a Metal Paynek lehetősége van nagyobbá válni, mint a bitcoin. ”

A bitcoin leváltásának reményét Finman is osztja, ám ez nagy falat lehet mind Finmannek, mind pedig az egész Metal Pay csapatának, hiszen a Metal (MTL) coin jelenleg 0,37 dollár körül mozog, míg a bitcoin (BTC) 10 000 dollár körül jár. Finman és Hayner azonban úgy gondolja, hogy ha a bitcoinnal problémák adódnának, a Metal Pay ezen „hátrányokat” meglovagolva, a bitcoin fölé emelkedhetne, és könnyen használható pénzügyi eszközzé válhatna. Jelenleg az alkalmazás csak az iPhone felhasználók számára elérhető.

Libra végveszélyben

Mielőtt még a Libra Network Team reagálni tudott volna, számos szabályozó és kormányzati hivatal a digitális valuta ellen fordult a közösségi média óriás júniusi bejelentése után. Az Egyesült Államoktól Franciaországig, Kínáig és Nagy-Britanniáig mindenhol ugyanazt akarják: további részleteket a projektről, mielőtt az elindulna. A Facebook közben már nyilvánosságra hozta, hogy a Libra kriptovaluta javasolt 2020-as elindítása késhet, vagy akár el is maradhat a különféle szabályozók nem szűnő nyomása miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük