Bitcoin technikai elemzés – Oldalazó trend, avagy a vihar előtti csend?!

  • 38
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Szép hétvégét mindenkinek! Elég langyos mozgások voltak tapasztalhatóak a bitcoinnál a napokban, a CryptoFalka csapatával néztük meg, hogy milyen következtetéseket lehet ebből a mozgásból levonni.

Az előző részek tartalmából

A 6350-es támaszunk letörése után a bitcoin egy a napi 10-es EMA (exponenciális mozgó átlag) alatt történő csökkenő trendbe kezdett. A mozgó átlag ellenállásként való funkcionálása hatására csökkenő csúcsokat és csökkenő aljakat alakítottunk ki rendre.

Oldalazó trend, avagy a vihar előtti csend?! | Bitcoin technikai elemzés

Ezt a 10-es EMA alatti csökkenő trendet 2018.12.17-én törtük meg. Amikor is egy szép napi engulfing gyertyával sikerült áttörni az ellenállást, ezzel megindítva egy támadást felfele a medvék ellen. Eleinte eléggé bizakodónak tűnt ez a kitörés, nah de nézzük hol is állunk most… 🙂

BTCUSD 4 órás nézet – rövid/középtávú elemzés

A középtávú 4 órás nézetünkön kezd végre kikristályosodni egy a mostani oldalazást lefedő szimmetrikus háromszög valódi jellege. Ezt most már a VPVR maximum volumenének középvonala is megerősíti! A rövid 4 órás nézetet tekintve teljesen nyitott a kép, se nem bika se nem medvés a hangulat. A háromszögből való kitörés bármelyik irányba megtörténhet. Amit ilyenkor lehet tenni, hogy értesítéseket állítunk TradingView-en a trendvonalra, illetve vízszintes egyenesekre a háromszög alá és fölé is. Ezzel elkapva az adott irányú kitörést.

banner
Oldalazó trend, avagy a vihar előtti csend?! | Bitcoin technikai elemzés
BTCUSD 4 órás nézet – rövid/középtávú elemzés

BTCUSD 1 napos nézet – hosszútávú elemzés

A napos nézeten látható, hogy a korábbi 10-es napi EMA-t áttörő emelkedés egyelőre a nagy nézetünkön is egy szimpla oldalazásba fulladt. A felső piros ellenállás vonala sorra szorítja lejjebb az árat, ezzel újra mind a 10-es mind a 30-as EMA alá kerülve. Ezt ellensúlyozva kezd kialakulni egy emelkedő támasz trendvonalunk, amely szintén fogja egyelőre az árat. A kettő összességében napi nézeten is kialakítva egy szimmetrikus háromszöget, itt is szépen hitelesít a VPVR maximális volumenje.

Oldalazó trend, avagy a vihar előtti csend?! | Bitcoin technikai elemzés
BTCUSD 1 napos nézet – hosszútávú elemzés

Amit szintén fontos még kiemelni, hogy a háromszög mellé erősen csökkenő volume társul, egy hiteles trendfolytatásnál egy ekkora esés után nem ez az, amit legjobban látni szeretnénk… Hanem pontosan az ellenkezőjét, hogy növekszik a volume és van érdeklődés az adott koin iránt. Ameddig a háromszögön belül tartózkodunk többnyire itt is közömbösnek mondható a mozgás jellege, viszont ha ehhez hozzá vesszük a korábbi nagy letörést akkor a nagy képet tekintve inkább a medvéknek áll a zászló.

Összegzés:

Mind rövid, mind hosszútávú nézetünkön egy oldalazó trendet alakítottunk ki. Ezek az oldalazások mindkét esetben szimmetrikus háromszöget formálnak. A szimmetrikus háromszög alakzatokat általában semleges alakzatok közé szoktuk sorolni, de a medve piac jellege miatt ezt inkább negatív jelként azonosítanánk most. A kriptopénz piacon nem engedhetjük meg magunknak a figyelmünk lankadását, jelenleg a piac előfeszítése történik. Nagy valószínűséggel hamarosan újra dinamika várható. Ami biztos, hogy a kitörés a következő napokban/héten meg fog történni és a kitörés iránya nagyban befolyásolni fogja az elkövetkező hetek mozgásait. Amit ilyenkor tehetünk, hogy értesítéseket állítunk TradingView-en a megfelelő pontokra és így próbálunk alkalmazkodni a piac változásához!

Ábrák jelölései:

Elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/
Honlap + Privát kereskedő csoport: https://www.cryptofalka.com

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.