Bitcoin technikai elemzés – bikák és medvék harca

 • 53
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Volt bőven dinamika a piacon az elmúlt hetekben, újra a CryptoFalka csapatával néztük meg, hogy milyen következtetéseket lehet levonni a mostani időszak mozgásaiból!

BTCUSD – 1 napos ábra – hosszú távú technikai elemzés:

Az emelkedő háromszögből való kitörés óta hatalmas emelkedésen van túl a Bitcoin. Nem is csoda, ugyanis a novemberi zuhanás során nem alakultak ki a megfelelő támasz-ellenállás zónák, így ebben a tartományban viszonylag szabadon tudott mozogni az ár. A napi ichimoku felhőből való kitöréssel pedig egy 450-napos medve széria tört meg…

Útmutatók bitcoinhoz és más digitális eszközökhöz. Lapozd szorgalmasan, kereskedj okosan!

A mai napon viszont elérkeztünk az első komolyabb ellenálláshoz. Látható, hogy novemberben ennél az 5650-es zónánál történt a nagy letörés, gyakorlatilag a mostani lesz az első komolyabb teszt az emelkedő háromszögből való kitörésünk óta. Egy közel 40%-os emelkedés után és a túlvett indikátorok láttán egy minimális korrekció teljesen normálisnak hat és rövid távon elképzelhető.

A korábbi támasz zónáinknál érdemes nézelődni egy újabb aljpont kialakítása végett, ezek a következő helyeken találhatóak:

Támasz 1: 5250-5350 dollár – 4 órás nézeten lévő emelkedő háromszög ellenállása + napi 10-es Exponenciális mozgó átlag (10 EMA) támasza
Támasz 2: 5000 dollár – Korábbi aljpont + Pszichológiai kerek szám támasza

Általánosságban elmondható, hogy amíg tartjuk ezt a két stratégiai pontot és ezzel az emelkedő trendet, (emelkedő csúcsok és aljak sorozata) addig továbbra is jól néz ki az ábra hosszú távra! Egyedül egy 5000 dolláros támasz letörése esetén lehetne nagyobb eladási hullámra számítani!

BTCUSD 4 órás nézet – rövid/középtávú elemzés

A 4 órás nézeten felfedezhető szintén egy emelkedő háromszög, melynek az 5350-es ellenállás többször is letörte az árat. Sokszor alakul át egy ellenállás támasszá, ezért ez a nézet is megerősíti ennek a tartománynak a fontosságát.

Szépen egybevág a napi nézeten kialakított 5000-es zóna fontosságával a 4 órás nézet is. Melynél a VPVR indikátor erős kereskedési volument becsül erre a tartományra, valamint a ciklusra behúzott Fibonacci szám egyik legfontosabb 0,382-es tagja is itt található. Ezért a 4 órás nézet jelzései szépen egybe esnek a napi chartunkkal.

Összegezve a Bitcoin helyzetét:

Nagyon régóta nem mutatott ilyen életjelet a Bitcoin és egy 450-napos medve jelzést tört át az elmúlt hetekben. Ez mindenképpen bizakodásra ad okot a jövővel kapcsolatban, egy esetleges korrekció teljesen normális, amíg tartjuk a fontos támaszainkat nem nagyon van ok a pánikolásra. Sőt! Igazából ezek a kisebb pihenők egészségesek és nélkülözhetetlenek egy további egészséges emelkedéshez. A rövid távú ellenállásunk a mostani lokális 5650-es csúcsnál, majd azután a gyakorlatilag “főellenségként” ismert 5800-6000-es kőkemény ellenállás következne.

Nah, de mi van az altokkal?

Egy sikeres portfólió kezeléséhez az egyik legfontosabb és talán legnehezebb feladat a BTC-USD-Altcoin hármas megfelelő arányainak a beállítása az adott piaci hangulathoz. Nem létezik egy olyan portfólió, amely konstansan megállja a helyét a piacon, ezért kimondottan fontos a megfelelő egyensúly megtalálása. Az irreálisan gyors BTC emelkedés vagy csökkenés általában negatívan hat az altkoinokra és ilyenkor az altkoinok BTC értéke sokszor erősen csökken. (Annak ellenére, hogy USD ellenében akár stagnálnak) Ilyenkor az altkoinok nem tudják követni a Bitcoin gyors változását és a tőke az altokból a BTC-be folyik át. Nem volt ez másképpen a mostani időszakban sem, a legtöbb alt folyamatosan vérzett a BTC utóbbi mozgásaitól. Nem célszerű “beállni a hulló kések alá” és belevásárolni ezekbe a nagy mínuszokban. Ahogyan a Bitcoin lecsillapodik az altok is követni fogják és valószínűleg újra erőre fognak kapni. Itt lesz célszerű figyelni a trendfordító alakzatokra, bika jelekre. (Dupla alj, fordított fej-váll alakzatok, bika divergencia stb.)

Bitcoin technikai

Ábrák jelölései:

Elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/
Honlap + Privát kereskedő csoport: https://www.cryptofalka.com

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

(Borítókép: Reddit)


 • 53
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.