Jönnek a bitcoin ügyvédek: bitcoin jogász szövetség alakult az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban 50 neves ügyvéd fogott össze a bitcoin érdekében. A bitcoin jogász szövetség olyan digitális pénzt használóknak kíván ingyenes jogi segítséget nyújtani, akik ezt nem engedhetik meg maguknak.

Az új szövetség neve: Digitális Pénz és Főkönyv Védelmi Egyelet (angolul eredetileg Digital Currency and Ledger Defense Coalition – a továbbiakban DCLDC). Minden jogi kérdésben segítséget nyújtanak ami a kriptopénzhez és a blokklánchoz kapcsolódik.

Jerry Brito, a Coin Center bitcoin és blokklánc tanácsadással foglalkozó csoport ügyvezető igazgatója jelentette be a csoport megalakulását. Brito az újonnan alakult jogi csoport igazgatótanácsának tagja.

law-orderA korai internet sem ért volna el soha ekkora globális elfogadottságot a motivált vállalkozók nélkül. Korábban is hasonló szerveződések segítették az újítókat, hogy kibontakoztassák a hálózati technológiát.

Brito a nyilatkozatában hivatkozott egy esetre ahol egy hasonló jogi szerveződés az Electronic Frontier Foundation megvédett két MIT egyetemi diákot akiket azért tartóztattak le, mert egy bitcoin fizetéssel kapcsolatos programot írtak. Ehhez hasonló ügyekben fog segítséget nyújtani a DCLDC bitcoin jogász szövetség is.

Az ötven ügyvédből álló koalíció együttes erővel szeretné megvédeni azon egyének és feltalálók alkotmányos jogait, akik a blokklánc technológiával kísérleteznek, illetve fejlesztik azt.

DCLDC, a bitcoin jogász szövetség

A DCLDC bitcoin jogász szövetség küldetés nyilatkozata szerint a csoport segítséget nyújt a szabályozókkal és a végrehajtó hatóságokkal szemben is minden esetben ami a bitcoinhoz és a blokklánchoz kapcsolódik.

Az ingyenes jogi képviselet és beadványok szerkesztése nagy segítség lesz azoknak akik nem engedhetik maguknak a jogi szolgáltatások igénybe vételét.

Sok esetben a letartóztatások és vádak mögött félreinformáltság rejlik. Előfordul, hogy a jogi akadályok a kialakulatlan szabályozási környezetből adódnak, mert a szabályozók és a hatóságok nem értik a technológia alapjait. Ezen szeretnének változtatni a jövőben.A Coin Center a szövetség megalapításán túl is részt vesz a bitcoin népszerűsítésében. A tanácsadó csoport két évig dolgozott együtt kongresszus tagokkal, hogy bitcoin megfelelő képviselettel rendelkezzen. Congressional Blockchain párt igyekszik a bitcoinnal kapcsolatos kérdésekben informálni a kongresszust, hogy a megfelelő döntés születhessen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük