Bitcoin versus Nasdaq: hamarosan felzárkóznak a kriptovaluták?

A Bitcoin árfolyama jelenleg 30 000 dollár felett konszolidálódott, miután egy 5000 dolláros ralit produkált az idei mélypontról. Azonban egy új grafikon, amely a BTC-t a Nasdaq részvényindexével állítja szembe, azt sugallja, hogy a kriptovaluta egy újabb robbanásszerű emelkedésre készül.

A technológiai részvények hetek óta szárnyalnak, és úgy tűnik, hogy a kriptovaluták most lemaradtak ebben a bikafutamban. Azonban a BTC és az NDX közötti arány változása arra utalhat, hogy a kriptovaluta hamarosan felzárkózhat a részvényekhez.

Az Nvidia új csúcsot állított be, a Nasdaq szárnyal, de mi a helyzet a Bitcoinnal?

A Bitcoin az utóbbi időben kezdett felpörögni, de a technológiai részvényekhez képest a teljesítménye továbbra is messze elmarad.

Az Nvidia részvényei például új történelmi csúcsokat állítottak fel. Eközben a Nasdaq (NDX) részvényindex visszatért a 2022. első negyedévi árszinthez, ahol közvetlenül a medvepiac előtt volt. A BTC és más kriptovaluták lemaradása azonban a Bitcoin és az NDX közötti arány alapján úgy tűnik, hogy mérséklődhet. Továbbá a heti korrelációs együttható is erősödik, miután az elmúlt hetekben csökkent. Ez arra utal, hogy a kettő közötti kapcsolat a korábbinál szorosabbá válik.

Bitcoin versus Nasdaq

A kriptovaluták készen állnak a részvényekhez való felzárkózásra?

Általában a technikai elemzés során egy befektető vagy kereskedő megnyit egy árfolyamgrafikont egy standard kereskedési párhoz, például a BTCUSD-hez. Ez a kereskedési pár a Bitcoin árfolyamát jegyzi amerikai dollárban.

A fejlett elemzési módszerek azonban magukban foglalják két, egymással egyébként nem összefüggő eszköz közötti arány tanulmányozását is. Hogy ezt megértsük egy példában kifejtve, a befektetők az arany és a részvények arányát is nézik, hogy megértsék, mikor érdemes kemény eszközökről puha eszközökre váltani, és fordítva.

A fenti grafikonon látható, hogy a BTCUSD közel van ahhoz, hogy kitörjön a lefelé irányuló ellenállásból az NDX-szel szemben. Ez az unortodox aránydiagram a Bitcoin jelentős túlteljesítését jelezheti a technológiai részvényekkel szemben, miután hetekig az ellenkezője volt a helyzet.

Ha ez bekövetkezne, és a kriptopiac végre felzárkózna, elméletileg ezek a digitális eszközök is visszatérhetnének a 2022. első negyedévi árakhoz. A Bitcoin esetében ez érménként valamivel 50 000 dollár alatt lenne.