Bitcoin vs Ether: meglett a Kraken esettanulmányi verseny eredménye

A Kraken, digitális eszközök kereskedésével foglalkozó online tőzsdei platform novemberben egy esettanulmányi versenyt hirdetett.

Ahogy mi is írtunk róla a versenyben számos nemzetközi egyetem és főiskola vett részt. A cél az volt, hogy létrehozzák a legjobb kriptopénz portfóliót bitcoinból és etherből egy millió dollár alaptőke felhasználásával.

Ki nevet a végén: bitcoin vs etherTöbb mint 700 kriptopénz létezik ma a piacon, mindnek meg van a saját piaci kapitalizációja, felhasználói bázisa és alkalmazhatósága. Tulajdonképpen ma már bárki csinálhat magának virtuális valutát a megfelelő tudás birtokában. A kriptovilág nyílt filozófiája lehetővé teszi a gyors és könnyű adaptációt. A kriptopénzek elindításában azonban pont ez a legnehezebb, hogy a széleskörű nyilvánosság is elfogadja fizetőeszközként az új digitális valutát. A Kraken kísérlete azt vizsgálta, melyik kriptovaluta népszerűbb a diákok szerint.

A Kraken online bitcoin tőzsde egy hétig tartó versenyen 13 üzleti iskola vett részt Amerikából, Kanadából, Brazíliából és Portugáliából. A tőzsde most eredményt hirdetett és bemutatta a nyertes portfóliókat.

A Kraken esettanulmányi verseny eredménye

A Kraken bitcoin esettanulmányi verseny nyertese a Freeman Üzleti Iskola lett a Tulane Egyetemről. A második helyett a Ted Rogers Menedzsment Iskola a Ryson Egyetemről. A dobogó harmadik fokára pedig a Marriott Menedzsment Iskola került.

Az első helyezett 10 ezer dollárt, a második 5 ezer dollárt, a harmadik pedig 3 ezer dollárt kapott.

A nyertes portfóliók

A diákok nyertes portfóliói alapjaiban a bitcoint részesítették előnyben. A nyertesek az esettanulmányban úgy érveltek, hogy a bár a legbölcsebb döntés a pénzösszeg nagy részét bitcoinba fektetni, bolondság lenne kihagyni az etherben rejlő lehetőségeket.

Nyertes portfóliókAz első helyezett 67%-ot fektett bitcoinba és 33%-ot etherbe. A csapat heti ár diagramokat elemzése után jutott erre a következtetésre.

A második helyezett úgy döntött, hogy egy közvélemény kutatást szervez a FinTech és pénzügyi szektor szakértői között. A kérdés az volt, hogy hat a bitcoin és ether az e-kereskedelemre és más pénzügyi szektorokra. A beérkezett válaszok alapján a szakértők többsége a bitcoin mellett voksolt. Ezért a csapat 69%-ot feltett bitcoinba és 31%-ot etherbe.

A harmadik helyezett a kereslet és kínálat helyzetét a biztonság, likviditás és volatilitás szemszögéből elemezte. Az ő következtetésük alapján 78%-ot feltettek bitcoinba és 22%-ot etherbe.

Mind a bitcoin, mint az Ethereum platform sokféle lehetőséget kínál nagy növekedési potenciál mellett. A Tulane Egyetem hallgatói szerint arra vannak kitalálva, hogy egymás mellett létezzenek, nem szükséges az egyiknek kiszorítania a másikat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük