Bitcoin vs. Ethereum: itt van három grafikon a választáshoz

Willy Woo trader és kriptopénz piaci elemző összeszedett néhány beszédes grafikont, hogy feltérképezze melyik digitális eszköz számít jobb befektetésnek hosszú távon.

Bitcoin vs. Ethereum realizált ár alapján

Realizált ár a realizált piaci érték osztva aktuális piaci kínálattal. Megmutatja, hogy mennyit fizettek a piaci szereplők adott korábbi időpontban a digitális eszközért. Ha a sárga/kék vonal az aktuális árfolyam alatt helyezkedik el, akkor a befektetők többsége profitban, ha fölötte, veszteségben állnak. 2019 elejét és 2020 márciusát leszámítva a BTC-be fektetők többsége profitban tanyázott, ez kevésbé mondható el az ETH-be fektetőkről. Jelenleg mindkét eszköz esetében túlnyomó részt profitban állnak a befektetők.

Csúcsprofit

Az MVRV arány a piaci érték a realizált értékhez viszonyított aránya és azt jelzi, hogy mekkora profitban áll a piac. Minél nagyobb az olló az aktuális árfolyam és az MVRV arány között, annál nagyobb profitban a piaci szereplők többsége. Itt az ETH áll jobban 6.2-es szorzóval szemben a BTC 4.4-esével.

Kockázat adjusztált megtérülés 4 év alatt

Itt már nehezebb eldönteni melyik a jobb befektetés. A kockázat adjusztált megtérülés = ROI / Kockázattal, ahol a Kockázat az ROI árfolyam ingadozást (volatilitást) jelenti. Ez nevezik Sharpe-rátának is.

A charton 4 éves HODL perióduson mutatja a Sharpe-rátát, azért 4 évesen, mert a Bitcoin blokkjutalom felezés 210 000 blokkonként, körülbelül 4 évente történik, amit egy Bitcoin piaci ciklusnak is nevezünk.

Az ETH esetében még nem áll rendelkezésre elegendő eredmény, hogy mérni lehessen, de az aranyhoz képest ez elmondható a BTC-re is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.