27 ezer dollár felett a bitcoin, zöldben pompázik a kriptopiac

A bitcoin árfolyama a mai nap folyamán átlépte a 27 000 dollárt. A kriptopiac zöldbe fordult, a LINK több mint 8%-os árfolyam-emelkedést produkált.

A mai nap folyamán a bitcoin árfolyama végre átlépte a 27 000 dollárt, és a többi kriptopénz sem panaszkodhat. Múlt héten hétfőn a BTC két hónapos mélypontra, 25 000 dollár alá zuhant, de egy másik spot ETF kérvényről érkező pozitív hírek gyorsan meglódították az árfolyamot. A kriptopénz magára talált és 26 000 dollár felett kereskedtek vele.

A múlt hét hátralévő része valamivel pozitívabban alakult, a bitcoin fokozatosan növelte dollárban kifejezett értékét. Ez szombat reggel tetőzött, amikor több mint két hét óta először 26 900 dollárig menetelt az árfolyam. Az e szint átlépésére tett kísérletek során, ahogyan az korábban is történt, a trend megfordult és végül nem sikerült a kriptovalutának áttörni a 27 000 dolláros korlátot. A BTC árfolyama szinte azonnal néhány száz dollárral visszaesett, és a hétvége hátralévő részét 26 500 dollár körül töltötte.

Ma viszont sikerült átlépni a bűvös 27 ezres határt, és e cikk írásának időpontjában 27 360 dolláron kereskednek a legnépszerűbb kriptopénzzel.


A bitcoin piaci kapitalizációja 532 milliárd dollár felett van, az altcoinok fölötti dominanciája pedig valamivel több, mint 49%.

A nagyobb kapitalizációjú altcoinok piacán ma viszonylag nyugalom van. Az altok közül a Chainlink ment nagyon, hiszen az elmúlt 24 órában több mint 8%-os árfolyam-emelkedést könyvelhetett el. Az összes kriptoeszköz összesített piaci kapitalizációja több mint 1,080 billió dolláron áll.