Itt van az első amerikai Ethereum spot ETF kérelem

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) beadott dokumentum alapján az Ark Invest nevű fedezeti alap kérelmet adott be az első Ethereum Spot Tőzsdén Kereskedett Alapjának (ETF) engedélyeztetésére az Egyesült Államokban. Kifejezetten jó hatással volt ez az Ethereum coin árfolyamára. A cikk írásának pillanatában 1632 dollárral kereskednek egy coinnal. A kérelem szerint a termékkel a Cboe BZX tőzsdéjén kereskednének és a Chicagói Árutőzsdén (CME) listázott ethereum spot árat követnék vele.

Hamarosan jöhet az Ethereum spot ETF kérelmek áradata

Az Ark a Coinbase-t választotta ki az etherjének kezelőjeként, pont ahogy a Bitcoin spot ETF kérelmében is. Ezt ki kell emelni. Ugyanis a SEC már korábban is hangsúlyozta, hogy a kezelő nagyon fontos szereppel bír egy lehetséges Bitcoin spot ETF jóváhagyásnál. És ha így van, akkor valószínűleg ugyanilyen fontossággal tekintenek rá az Ethereum esetén is. A kérelemben az Ark Invest kiemelte, hogy az ether kezelésének tekintetében a szektorban elérhető legjobb gyakorlatokat alkalmazza. És mindent elkövet a privát kulcsok védelme érdekében.

A Bloomberg Intelligence két szakértője egyébként kifejezetten pozitívan nyilatkozott a SEC lehetséges jóváhagyásairól. Ráadásul pedig mindenki úgy látja, hogy az Ark Invest után tömegesen fogják más alapok és eszközkezelők benyújtani az Ethereum spot ETF kérelmeiket. Pont ahogy a Bitcoin spot ETF kérelmek esetén is történt a BlackRock kérelme után.