A BitcoinBázis oldalát letiltja a Facebook, Gattyán György nevével futó bitcoin átverést enged

Nem akar véget érni a gyors meggazdagodást hirdető bitcoinos csaló hirdetéseknek a Facebookon. A friss átverést Gattyán György milliárdos nevével hirdetik, aki egy kamuhíroldalon keresztül egy kriptodeviza kereskedési robotot próbál rásózni a hiszékenyekre.

A szponzorált Facebook tartalom egy álhír oldalra visz, ahol egy fake cikkben a csalók Gattyán György neve mellett hivatkoznak több hírcsatornára, valamint a Magyar Nemzeti Bankra, Bill Gates-re és Richard Bransonra is.

A kamuhirdetés feladója egy “Nature Light” nevű oldal és kattintás után a Fridayzon.myshopify.com nevű oldalra irányít át.

A tartalomra kattintva “KÜLÖNLEGES JELENTÉS: Gattyán György legújabb befektetésétől a szakértők lélegzete elállt és a nagy bankok elborzadtak” főcím várja látogatókat egy Jelentős nevű kamuportálon Gattyán György milliárdos profiljával, amint Földi-Kovács Andreával beszélget egy interjú során.

Az álhíroldal szerint “Gattyán” egy olyan különleges befektetésről osztott meg tippeket, amely bárkit milliomossá változtat 3-4 hónapon belül miközben “A MAGYAR NEMZETI BANK FELSZÓLÍTÁST TETT KÖZZÉ, HOGY ÁLLÍTSÁK LE AZ “INTERJÚT” (SIC!) A SUGÁRZÁSA ELŐTT, AZONBAN MÁR TÚL KÉSŐ VOLT” tiltott gyümölcs hájpgeneráló retorikával próbál hatni az internetezőkre.

A cikk egy Bitcoin Era nevű kereskedési robotot reklámoz, ami gyaníthatóan egy újabb piramisjáték lesz, ugyanis tudomásunk szerint nincs olyan “bitcoinkereskedési program” a világon, ami képes lenne konzisztensen napi 5% körüli hozamot generálni.

Az álhír tele van tartalmi hibákkal, Gattyán György például a bevezető után Mészáros Lőrinc lesz, sőt, pár bekezdés után csehül is megismerkedhetünk a forradalmi kriptodeviza robot előnyeivel.

A Facebook fura fintora, hogy a BitcoinBázis közösségi oldalát augusztus 6-án elérhetetlenné tette az oldalhasználati szabályzatát állítólagos megsértése miatt, de közben egy bődületes hazugság hirdetését meg engedélyezi. Az oldalunk 2016 óta volt aktív 4000+ lelkes követővel és makulátlan előélettel.

A képernyőképek és a forráscikk: portfolio.hu

Kapcsolódó: