Van aki 1,3 millió dollárt keresett azon, hogy bitcoinért vásárolt házat

Egy bitcoin felhasználó Kaliforniában kifejezetten jól járt azzal, hogy bitcoinért vásárolt házat.

Akik megfelelő időben fektettek bitcoinba, mostanra érezhetik a bitcoin árfolyam növekedésének jótékony hatását. Bár nem minden bitcoin vásárlás jár profittal, az utóbbi fél év során határozottan javultak a hozamok és a profit esélye. Egy kaliforniai bitcoin tulajdonos ingatlan vásárlása például 1,3 millió dollár megtakarítást eredményezett. A történetet a BitPay hozta nyilvánosságra. A tranzakció is azt mutatja, sosem késő bitcoinba fektetni.

Ingatlan asdás-vétel bitcoinértTöbb esetben előfordult már, hogy a bitcoin tulajdonosok ingatlant szeretnének vásárolni a digitális fizetőeszköz segítségével. Mi is írtunk róla, hogy Jekatyerinburgban egy lakást bitcoinért árultak. A legtöbb esetben ma még szükséges a kriptovalutát hagyományos pénzre váltani és így kiegyenlíteni a vételár összegét, mellyel jelentős veszteségre lehet szert tenni emelkedő bitcoin árak mellett.

.

Bitcoinért vásárolt házat a kaliforniai befektető

Egy kaliforniai férfi a bitcoin megtakarításait arra használta, hogy megvásároljon egy ingatlant. Bár az ingatlan ügynök kezdetben nem lelkesedett a fizetési módért végül sikerült megegyezniük. A szerződés aláírásakor az ingatlan vétel árát 4 millió dollárban határozták meg. A jelentős összeget a BitPay rendszerén keresztül sikerült a vevőnek közvetlenül bitcoinban kifizetnie.

A tranzakció kezdetekor egy bitcoin 750 dollár körüli összeget ért. Azonban mire az ügylet lezárásra került a bitcoin árfolyam már 1000 dolláros szintre emelkedett. Ennek következtében a vevőnek sokkal kevesebb bitcoint kellett kifizetni a házért cserébe, mint az eredetileg tervezte, így közel 1,3 millió dollárt spórolt a tranzakción.

 A vásárlás mindenki számára eredményes volt

Az ingatlan ügynök jutaléka ugyanannyi maradt, mintha dollárban rendezték volna az adás-vételt és az eladó is hozzá jutott a 4 millió dolláros szerződött összeghez. A BitPay a bitcoint dollárra váltotta át és így egyenlítette ki a számlát.

1.3 millió dollárt nyert a bitcoin ügyletenAz ügylet révén a vevő zsebében összesen 1330 bitcoin maradt összehasonlítva azzal, hogy mennyit kellett volna a tranzakció kezdetén fizetnie. Ez ezer dolláros bitcoin árfolyam mellett 1,3 millió dollár megtakarítást eredményezett.

Bár a hasonló értékű ingatlanvásárlás távol áll a mindennapi bitcoin felhasználóktól, a bitcoin korai támogatói mostanában sok hasonló lehetőséggel találkozhatnak. Ennek ellenére ők mégis legtöbbször maguknál tartják a kriptopénzt annak elköltése helyett. Mindenesetre elképzelhető, hogy egyre több hasonló bitcoin alapú ingatlan vásárlást láthatunk majd a jövőben.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük