Húst a hentesnél, bitcoint a bankban vehetsz mostantól Svájcban

Történelmet írhat Svájc azzal, hogy a világon elsőként teszi lehetővé a bitcoin vásárlást egy lakossági pénzintézetnél. A Falcon Private Banknál ugyanis mostantól bitcoint a bankban is lehet vásárolni majd. 

Vehetsz bitcoint a bankban is mostantól Svájcban

Falcon Private BankBitcoint a bankban lehet venni Svájcban svájci pénzintézet elsőként a világon lehetővé teszi az ügyfelei részére, hogy a szokásos bank termékek mellett most már bitcoint is felvehetik a portfóliójukba közvetlenül a bankon keresztül. A bitcoin mellett ráadásul további altcoinokhoz is hozzáférést enged majd a bank. Így teljes kriptopénz portfóliót lehet kezelni a Falcon Private Banknál.

A szintén svájci Bitcoin Suisse AG startuppal együttműködve kialakítottak egy olyan infrastruktúrát, mely a bank meglévő rendszereihez kapcsolódva együtt tud működni a kriptopénz portfólió kezelésével is.

A Falcon Private Bank részéről így nyilatkoztak az újításról.

“Bővül a termék skála a Falcon Private Bank ügyfelei részére. Az új termék kínálat révén lehetőség nyílik a bitcoin és különböző kriptopénzek adás-vételére az e-banki rendszeren vagy a számlavezető ügynökön keresztül.”.

Svájci bank, mint bitcoin adás-vételi pont

Nem meglepő, hogy pont Svájc az újító, de az igen, hogy pont egy bank lesz bitcoin adás-vételi pont.

Svájc úttörő a kriptogazdaságbanA bank lépése nem számít olyan szempontból meglepetésnek, hogy a bitcoin és a kriptopénzek iránt jelentősen megnőtt az érdeklődés az utóbbi időben. A befektetők figyelme is a kriptogazdaság felé irányul, egyre többen szeretnének részesülni a kriptopénzek árfolyam mozgása okozta profitból. Svájc eddig is úttörő volt a kriptopénz vállalatok terjedésében, szinte minden új bitcoinnal kapcsolatos pénzügyi újítás megtalálható az országban.

Másrészről viszont eddig a pénzintézetek elhatárolódtak a bitcoin tranzakciókról. Korábban előfordult az is, hogy bankszámlákat zártak be bankok pusztán azért, mert bitcoinnal kapcsolatos tranzakciók jelentek meg a számlán. A magyar bankok között is sok még a mai napig nem fogad el kiutalásokat bitcoin tőzsdékről.

Éppen ezért a Falcon Private Bank lépése egyedülállónak számít a bankszektorban. Eddig ugyanis még egyetlen bank sem merészkedett idáig, hogy közvetlenül az e-banki felületen keresztül teremtse meg a lehetőséget a bitcoin vásárlásra.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük