2.1 bitcoint nyerhetsz egy puzzle megfejtésével

A Phemex, új kriptovaluta származékos kereskedési platform 2.1 bitcoint rejtett el egy Twitteren közzétett puzzle-ben. Aki rájön a megoldásra közel 19 ezer dollár üti a markát. A Phemex vezérigazgatója és alapítója Jack Tao, aki korábban a Morgan Stanleynél dolgozott 11 évig, azt nyilatkozta a játékkal kapcsolatban, hogy a Phemex célja az, hogy intézményi szintű szolgáltatási lehetőségeket kínáljon a kriptovaluta származékos termékek piacán.  

Nyerj 2.1 bitcoint

Január 16-án, csütörtökön a Phemex Twitter bejegyzésében közzétett egy képet vagy nevezhetjük puzzle-nek is, amely 2.1 BTC-t rejt. Maga a kép egy Dorian Nakamoto portré, amely olyan, mintha különböző vonalkódokból állna. A kép a felajánlott bitcoin nyeremény privát kulcsát tartalmazza. A kód megtalálása nem egyszerű. A résztvevőknek különböző algoritmusok, a matematika és a kriptográfia kombinációjára van szükségük a privát kulcs megtalálásához és a BTC saját pénztárcájukba történő átutaláshoz. Ha a képen található privát kulcsot megtalálja valaki, 1.1 BTC-t azonnal megkap a saját tárcájára. További 1 BTC-t pedig letétbe helyeznek egy Phemex számlát, amint bebizonyította az illető, hogy leellenőrizte a privát kulcsot.

A Phemex alacsony késleltetési idejű rendszere úgy lett kialakítva, hogy kevesebb, mint 1 milliszekundum időt biztosít a bejövő ügylet és a válaszidő között. A csapat reméli, hogy a rejtvény megoldásához azért több időre lesz szükség. Max Wrong, a Phemex társalapítója azt mondta a puzzle-vel kapcsolatban, “hogyha senki sem tudja feltörni egy héten belül, közzéteszünk néhány tippet, amivel segíteni próbálunk az embereknek. A puzzle célja amúgy nem más, mint hogy kiemelje a privát kulcsok és a biztonság fontosságát.”

A Phemex rendszer

A Phemex csapata létrehozott egy saját, egyedi, hierarchikus hidegtárca rendszert, amely egy független letéti címet rendel hozzá minden felhasználóhoz, így minden eszköz hidegtárcákban kerül tárolásra.

Jack Tao, a Phemex vezetője azt nyilatkozta, hogy “a forró online tárcák általában sokkal érzékenyebbek, mint a hideg offline tárcák. A tőzsde számára rendkívül kockázatos és bonyolult több ezer privátkulcs kezelése. Ezért építettünk egy saját hierarchikus hidegtárca rendszert. Ez egy „magból” akár több millió privát kulcsot is képes generálni, amelyek mindegyikét összekapcsolja nyilvános kulcsukkal, alapvetően BTC címekkel. Az összes kulcs független egymástól, de ha egy privátkulcs hiányozna, könnyen visszaállítható a Phemex magkulcs segítségével. A magkulcsot és az összes privát kulcsot offline állapotban, tehát „hideg” tárolóban tartunk, a felhasználók maximális biztonsága érdekében.”

Volt már hasonlóra példa, Pascal Boyart francia művész is elrejtett néhány szatosit a Bitcoin 10 éves évfordulója alkalmából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük