Graffitibe rejtett bitcoinnal emlékezik a francia művész a hálózat indulására

Egy francia graffiti művész 1000 dollár értékű Bitcoint rejtett el utcai falfestményén, írja január 6-án friss blogbejegyzésében.

Pascal Boyart, aki múlt évben a passzív jövedelem érdekében már felfestett egy Bitcoin QR kódot graffitijére, azt írja, azért döntött a kincsvadász rejtvény akció mellett, mert így szeretné méltó módon ünnepelni a Bitcoin hálózat január harmadikai indulását.

A Bitcoint valahol a “La liberté guidant le peuple 2019” című graffitin lehet fellelni, ami Eugene Delacroix híres francia forradalmi alkotását modernizálja és egyben emlékeztetőül szolgál a friss párizsi tüntetésekhez.

Hogy pontosan hol található a falfestmény, az napokig titkos volt, de közben már kiderült, a graffiti Párizsban található.

“…rajtad áll, hogy megtaláld a falat és kirakd a puzzle-t,” írta Boyart.

A nyeremény wallet címe publikus és a kriptovállalkozó Alistair Milne szponzor is mindenkit arra biztat, vegyen részt a játékban, küldjön extra forrásokat a bitcoin walletbe, így ösztönözve a részvételt. Jelenleg a tárca 0.28492509 BTC-t (1150$) tartalmaz. A bounty huntereknek és Indiana Jones-oknak Boyart feltöltött egy magas felbontású képet is festményéjéről, ahol további nyomokat találhatnak a megoldáshoz.

Boyart nem az egyetlen művész, aki munkájával a kriptovalutákat hirdeti. A múlt hónapban például a Blockstream segítségével és Lightning hálózatot használva elárverezték a világ legolcsóbb festményét.

Az alábbi videón pedig Boyart egy másik alkotása látható, ahol Satoshi Nakamoto (ál)profiljának és a Bitcoin jel kirakásához 100 dolláros bankjegyeket használt:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük