Bitcoint vett a Facebook? Futótűzként terjed a hír a Twitteren

Tegnap óta olyan pletykák kezdtek el keringeni a Twitteren, miszerint a Facebook bitcoint vásárolt, amiről hamarosan értesíti a nagyérdeműt is. 

Az egész az Altana Digital Currency Fund kommunikációs vezetőjétől, Alistair Milne-től származik, aki azt írta a közösségi médiában, hogy a Facebook hamarosan bejelenti, hogy bitcoint vásárolt. A tweet, amely a jelek szerint az egyetlen forrása ennek a pletykának, bejárta a világot, és futótűzként terjedt a Twitteren. Egyetlen dolog biztos: ma a közösségi média óriás nyilvánosságra hozza az investor.fb.com oldalon a Facebook 2021 első negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményeit.

Alistair Milne szerint Mark Zuckerberg cége az idei év első hónapjaiban bitcoint vásárolt, amire csak most derül fény, a negyedéves jelentés nyilvánosságra hozatalakor. Még hihető is lenne Milne állítása, de sokakban kétségeket ébreszthet az, hogy arról semmilyen információ nem látott napvilágot, hogy a Facebook valaha is jelentette volna a SEC felé a bitcoin beruházást. Mivel 2021 első negyedéve óta eltelt egy hónap, bőven lett volna rá ideje.

A kriptotér a hír megerősítésére vár

Többen szkeptikusan fogadták a kommunikációs igazgató bejegyzését azért is, mert semmiféle hivatalos levéllel vagy dokumentummal nem támasztotta alá a hírt. Bár a neten manapság rengeteg pletyka kering, aminek a valóságalapja nulla, azért kíváncsian várjuk az amerikai vállalat pénzügyi jelentését.

A Facebook valójában már két évvel ezelőtt, 2019-ben belépett a kriptopénzek piacára, amikor bejelentette, hogy blokklánc alapú stabilcoinon dolgozik (Libra, amelyből később Diem lett). Ez a projekt bizonyos szempontból nagyon hasonlít például a Tetherhez vagy az USD Coinhoz, ami megmutatta, hogy a vállalat egyértelműen érdeklődik ezen innovatív technológiák iránt.

Egyébként kicsit nehéz elképzelni azt, hogy Elon Musk és a PayPal vezérigazgatója, Dan Schulman bevásárolt bitcoinból, Mark Zuckerberg viszont nem. Ezért joggal merülhet fel bárkiben a kérdés, hogy az általa vezetett vállalat miért is ne fektethetett volna be a kriptovalutába?!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük