Viszlát Libra, üdv Diem – Átnevezte a Facebook leendő stabilcoinját

A cég abban bízik, hogy az új név segít majd elfelejtettni a Libra körül kialakult vitákat, és tiszta lappal indíthatja el végre a stabilcoin projektet.

A Libra Association keddi sajtóközleménye szerint maga a szervezet is megváltoztatta a nevét, így a jövőben Diem Association néven fog majd tevékenykedni. A kriptoközösség szerint a névváltoztatás mögött egyértelműen az áll, hogy a Facebook és az egyesület maga mögött akarja hagyni a projektet ért kritikákat. A Facebook eredetileg tavaly júniusban jelentette be a globális használatra tervezett Libra stabilcoint, amely a szabályozoktól kapott hideget-meleget és komoly ellenérzéseket váltott ki.

Az új név egyébként a latin “carpe diem” kifejezésből származik. A Libra Association sajtóközleménye utalt arra, hogy ezzel a projekt PR-ján kívánnak változtatni:

“A Diem névre áttérve – ami a projektnek új lehetőséget ad – a Diem Association továbbra is egy biztonságos, megbízható és szabálykövető fizetési rendszer kiépítésén fog dolgozni, amely az embereket és a vállalkozásokat fogja segíteni szerte a világon.”

A Libra Association éppen a múlt héten jelentette be, hogy januárban piacra kívánja dobni a Libra dollárhoz kötött változatát. Stuart Levey, a Diem Association vezérigazgatója elmondta: “Örömmel mutatjuk be a Diemet, egy új nevet, amely a projekt növekvő fejlettségét és függetlenségét jelzi.”