A Bitfinex és az OKEx DDoS támadások áldozataivá váltak

Az egyik két legismertebb kriptotőzsde arról számolt be, hogy az elmúlt 24 órában szolgáltatásmegtagadással járó (DDoS) támadások sújtották a rendszereiket. 

Jay Hao az OKEx vezérigazgatója szerint, a máltai székhellyel rendelkező kriptotőzsde tegnap és ma feltételezhetően két támadást is elszenvedett. Ma reggel Hao a Weibo profilján azt mondta, hogy az első támadás 200 GB súlyosságú volt, míg a második támadása ennek a duplája, 400 GB.

A támadások a tőzsde szolgáltatásait javarészt nem érintették. Az OKEx a Twitteren ma reggel nem jelezte azt, hogy a tőzsde működése akadozna, csak azt posztolták, hogy a határidős ügyletek és egyes kereskedési lehetőségek rendszer frissítésére lehet számítani.

Úgy tűnik, hogy a Bitfinex-et ennél súlyosabb DDoS támadás érte ma reggel. A hongkongi központú platform kereskedési szolgáltatásai közel egy óráig nem voltak elérhetőek, de később a helyzet normalizálódott.

Ma egy nagyon kifinomult DDoS támadás célpontjai voltunk”, tweetelte az esemény után a Bitfinex műszaki vezetője Paulo Ardoino. “Az egész @bitfinex csapat nagyon keményen dolgozott azért, hogy rövid időn belül megsemmisítsük. Az összes alap biztonságban volt a támadás alatt és már a kereskedési teljesítmény is teljesen helyreállt.”

A DDoS támadások segítségével a hackerek megpróbálják túlterhelni egy online szolgáltatás tárhely szervereit. Ezt úgy hajtják végre, hogy egyszerre több számítógépről hamis forgalmat indítottak, ami megzavarja a rendszer normális működését. Egy ilyen jellegű támadásnak köszönhetően bizonyos szolgáltatások elérhetetlenné válhatnak vagy a felhasználók lassabb válaszidőre kell számítsanak. Az még nem egyértelmű, hogy miért éppen az OKEx-et és a Bitfinex-et célozták meg a támadók és mit akartak ezzel pontosan elérni, de a kriptovaluták árfolyamait megviselte, ugyanis például a bitcoin mintegy 2.5%-os esés után 8600 dolláron kereskedik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük