A Bitfinex nyílt forráskódú streaming protokollt indít

A Bitfinex kriptotőzsde egy nyílt forráskódú p2p streaming protokoll kódját töltötte fel a GitHubra.

A közismert kriptovaluta tőzsde, a Bitfinex bejelentette, hogy olyan egy nyílt forrású, peer-to-peer adat streaming platformot hozott létre, amely a felhasználók számára lehetővé teszi különböző tartalmak megosztását egy decentralizált hálózaton keresztül.

A Bitfinex Dazaar protokolljának kódját a GitHubra töltötte fel. A Dazaar egy decentralizált hálózat, ahol az elosztott csomópont operátorai tárolják a felhasználók között megosztott információkat.

A Bitfinex közleményében azt írta, hogy a platformot azért hozta létre, mert a mindennapi életben egyre nagyobb szerepet töltenek be a keresőmotorok, a közösségi média platformok és az üzenetküldő applikációk. Ezek viszont mind centralizáltak. Az új decentralizált felület segítségével könnyebb lesz az adatok és a média fájlok megosztása.

Mi is a p2p Dazaar?

A Dazaar egy kriptovaluta meghajtású platform, amelyet eredetileg az MIT (Massachusetts Institute of Technology) fejlesztett ki a Hypercore Protokoll kiterjesztéseként.

A felületen a vevők és az eladók egy kriptográfiai azonosítón vagy Dazaar Card-on keresztül kapcsolódhatnak egymáshoz. Kripto eszközök vagy hitelkártyák segítségével pedig adatot vásárolhatnak. A protokoll tartalmaz egy élő streaming asztali alkalmazást is, amely lehetővé teszi az eladók számára az előfizetések és az adások kezelését.

A Dazaar bejelentése a kripto streaming platformok között zajló egyre nagyobb verseny kellős közepén érkezett.

Májusban jött ki az Esports streaming alkalmazása, a Theta.tv, amelyet 75 millió Samsung készülékre integrálnának világszerte. Áprilisban a Tron a Refereum játékplatformmal működött együtt azért, hogy jutalmakat kínáljon Tron (TRX) vagy BitTorrent (BTT) tokenek formájában a streamereknek és a játékosoknak. A verseny ellenére a Bitfinex úgy gondolja, hogy a Dazaar sok érdeklődőt vonzhat, hiszen maximális felhasználói adatvédelmet biztosít.