BitLicense engedélyt kapott a Square Cash appja, a hírre megugrottak az árfolyamok

Emelkedő árfolyamokkal válaszolt a kriptopiac arra a hírre, hogy BitLicense engedélyt kapott a Square Cash appja New York államban. Az appon keresztül bitcoinnal lehet kereskedni és a mai naptól immár a new yorkiak is szabadon használhatják. A BTC/USD árfolyam több mint 200 dollárt emelkedett a bejelentés után.

A Cash app a kilencedik engedélyezett New York államban

Az engedély megkapásával kapcsolatos jó hírt elsőként Jack Dorsey, a Square vezérigazgatója jelentette be Twitterén. Dorsey nem mellesleg a Twitter CEO-ja is és elkötelezett bitcoin hívő. A Square terméke tavaly ősszel debütált, és sok ügyfél számára elérhetővé tették annak használatát, azonban a Cash app eddig nem volt használható New Yorkban. Most a pénzügyi felügyelet (NYDFS) a BitLicense-sel zöld utat adott az app működéséhez, így Square a kilencedik olyan cég, amely ezt az engedélyt megszerezte a hatóságoktól. Az engedély megadásához a pénzügyi felügyelet egy átfogó vizsgálatot végzett az applikációval kapcsolatosan, beleértve annak a pénzmosás és a csalás elleni, valamint a kiberbiztonságot érintő szabályait illetően.

Forrás: Jack Dorsey, Twitter

“A DFS örömét fejezi ki a Square applikációjának az engedélyezését illetően és üdvözli őket New York bővülő és jól szabályozott virtuális devizapiacán. A DFS továbbra is a vibráló és versenyképes virtuális valutapiac támogatásán dolgozik, amely összekapcsolja és erősíti a new yorkiakat a globális piacon, és mindezt egy állami szabályozási felügyelettel alátámasztva”, áll Maria Vullo főellenőr hivatalos nyilatkozatában.

A Square CEO-ja egyike a világ leghíresebb bitcoin támogatójának és véleményének sokszor és sok helyen hangot ad. Egy nemrégiben rendezett konferencián Jack Dorsey azt mondta, hogy hatalmas rajongója a bitcoinnak és reméli, hogy ez a kriptopénz lesz az internet hivatalos pénzneme. A CEO egy másik platformon pedig azt mondta, hogy bár nem szerepelt korábban céljaik között, de mivel a felhasználóik nagy része az appot inkább bankszámlának használja, így elfogadva ezt a trendet, a bankszektorba való betörést tervezik.

A kriptopénzek piaca emelkedéssel reagált az engedélyezés hírére, a bitcoin a hétfői napon több mint 200 dollárt emelkedett és a többi kriptopénz is pozitívan fogadta az eseményt.

Bitcoin/USD árfolyam, június 18, forrás: CoinMarketCap

Borítókép forrása: BitcoinExchangeGuide

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük