A Bitmain kijött új 18TH/s vízhűtéses bitcoin bányászával, az Antminer S9 Hydro -val

Augusztus 23-án jelentette be a pekingi központi Bitmain legújabb bitcoin bányászát, az Antminer S9 Hydro-t. Az új termék egy vízhűtésen alapuló SHA-256 miner mely 18 trillió hashre képes másodpercenként.

Az Antminer S9 Hydro

Az elmúlt hónapokban folyamatosan jöttek ki a cégek az új egyre hatékonyabb bitcoin bányászaikkal. A japán GMO Group, a kínai Innosilicon, Halong, Ebang és Canaan szintén új készülékekkel rukkolt elő, ami a kriptovaluta bányászatot nagyon kompetitívvé tette (ennek ellenére a Bitmain dominanciája továbbra is óriási). A Bitmain Technologies az év első felében főképp altcoin bányászokat dobott piacra, de tegnap bejelentette a legújabb bitcoin bányászát, az Antminer S9 Hydro-t, ami innovatív vízhűtéses rendszerrel, alacsonyabb hangerővel és még nagyobb energiahatékonysággal érkezik.

Antminer S9 Hydro

Az S9 Hydro hashrátája 18TH/s lesz és a cég állítása szerint mindössze 1728 W lesz a fogyasztása, kevesebb mint egy tipikus otthoni vízforralóé. Az S9 Hydro a vízhűtéses rendszerével hőleadásra képes, de ha ez nem lenne elég, a miner egy Hydro-Hex nevű külső vízkeringető modullal is rendelhető amivel garázsokat és szobákat lehet fűteni. A cég sajtóközleménye szerint a technológiát a méretesebb bányászfarmok nagyobb kiterjedésű vízfelület mellé települve csökkenteni tudják a működési hőmérsékletet. A paraméterek alapján a vízkeringető modul használatával a csipek hőmérséklete 5°C körülire redukálható és a nagyobb bányászfarmok tavak, folyók mentén durván 8-12%-ban megspórolhatják az áramköltségeket.

Antminer S9 Hydro

Hosszabb futási idő, alacsonyabb zajszint és porvédelem, ígéri a Bitmain

Antminer S9 Hydro paraméterek

A vízhűtéses rendszer, amit egyébként videokártyáknál és processzoroknál már évek óta használnak, a zajszint csökkentését is segíti. Az Antminer S9 Hydro mintegy 20 decibellel csökkenti a zajszintet a léghűtéses rendszerekkel szemben, áll a sajtóközleményben.

Hogy pontosan mennyibe kerül az új Antminer ASIC bitcoin bányász, azt még nem tudtuk kideríteni. Egyelőre csak a Bitmain mandarin nyelvű oldalán érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük