Leállítja texasi bányászfarmját Bitmain

A kínai ASIC hardvergyártó Bitmain leállította a texasi Rockdale-ben felhúzott bányászfarmját, jelentette egy helyi rádióadó, a Texas Public Radio.

Steve Young, a Milam megyei bíró egy közleményt adott ki arról, hogy két mérnököt és az emberi kapcsolatokért felelős igazgatót leszámítva mindenkit kirúgtak és a bitcoin bányász tevékenység felfüggesztésre került.

Young szerint a Bitmain később helyesbíteni kívánta a közleményt ugyanis ahelyett, hogy felfüggesztené a bányászatot, csak kisebb létszámban folytatja azt és 15 alkalmazott helyett 5-tel folytatja tovább:

Eddig több millió dollárt költöttek az épületek renoválására. […] Nekünk azt mondták, 7000 vagy 8000 szerver van már odakint.

Young szerint a helyesbítés a bitcoin árfolyammal magyarázható. Egy Bitmain szóvivő a következőt nyilatkozta:

A kellő számú munkaerőnek megvan a szakértelme, hogy bármikor újraindítsa a projektet kisebb méretekben. Bitmain célja, hogy lassabb ütemben és méretekben növelje az egységet a piaci környezettől függően.

Young szerint a Bitmain egyben ígéretet tett helyi munkaerő alkalmazására és a helyi adók kifizetésére ahelyett, hogy mentességet kért volna rá. A cikk szerint, az induláskor a helyi hatóságok 10 éves megyei adómentességet ígértek a magántulajdonban lévő ingatlanok után.

Múlt év augusztusában jelentette be a Bitmain, hogy az amerikai terjeszkedés keretében 500 millió dollárét kíván blokklánc adatközpontot létesíteni Texasban.

Az elmúlt hetekben sorra jönnek ki a hírek a különböző Bitmain projektek alkalmazottainak elbocsátásáról.

2018 decemberében a Bitmain és a Huobi is jelentős létszámvágást jelentett be, mely mellett a hardvergyártó megszabadult a teljes bitcoin cash (BCH) fejlesztőgárdájától és bezáratta az Izraelben indított kutatóközpontját is.

Borítókép: A korábbi Alcoa olvasztó Rockdale-ben, a Bitmain texasi bányászfarmjának helyszíne | Forrás: PAUL FLAHIVE / TEXAS PUBLIC RADIO

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük