A Bitmain bányász hardvergyártó mesterséges intelligenciát fejleszt kockázati tőkeforrásból

A világ legnagyobb bányász hardvergyártó cége, a Bitmain 50 millió dollár külső finanszírozást kapott több kockázatitőke-befektetőtől. Az új forrást a kapacitás bővítésére és mesterséges intelligencia fejlesztésére fogja felhasználni a Bitmain.

Buy Bitcoin at CEX.IO

Bányász hardvergyártó cégbe fektetnek a befektetők

Bitmain bányászgép - bányász hardvergyártóA Bloomberg számolt be róla, hogy a Bitmaint 50 millió dolláros tőke injekcióval támogatták meg. A bányász hardvergyártó cégbe több kockázatitőke-befektető társaság is bevásárolt. Többek közt a Sequoia Capital és az ING Capital is forrást nyújtott több tovább befektető mellett, melyek nevét nem kívánták felfedni.

A Bitmain az új forrást a meglévő gyártáskapacitás bővítésére fogja fordítani. A tervek között az is szerepel, hogy létrehoznak egy bányászfarmot az Egyesült Államokban és mesterséges intelligenciával rendelkező chipeket is fognak majd gyártani.

A Bloomberg meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt is közölte, hogy a befektetőtársaságok a finanszírozási forrás nyújtása mellett ügyviteli és menedzsment tanácsadást is nyújtani fog a hardware gyártó cég részére.

A Bitmain nyit a mesterséges intelligencia irányába

A Bitmain bitcoin és altcoin bányászatra szakosodott hardvereket gyárt igen nagy sikerrel. Az ASIC bányászgépek megjelenése óta piacvezetőnek számítanak a piacon. Saját bányászközöségük, az Antpool jelenleg a teljes hálózat erőforrásának 15%-át tartja az ellenőrzése alatt. Jelenleg ez a második legnagyobb bányászközösség a világon.

Augusztusban arról nyilatkoztak szintén a Bloombergnek egy tévéinterjúban, hogy tervezik a tőkepiacra lépést tőkebevonás érdekében, bár arról nem esett szó, hogy hagyományos részvény formában vagy pedig új kriptopénz kibocsátás keretein belül.

Augusztus közepén jelentették be, hogy gőzerővel folyik a fejlesztés a mesterséges intelligencia vonalon a Bitmainnél. A mesterséges intelligenciával rendelkező chipek hatékonyabbak lesznek a gépi tanulás segítségével. A felhasználók pedig a saját ASIC-jukat is elkészíthetik, mely a neurális hálók segítségével gyorsabb teljesítményre lesznek képesek.

Ezeket az új chipeket nem csak bányászoknak tervezik értékesíteni, hanem bármilyen cégnek, mely neurális hálózattal rendelkeznek. Ilyenek cégek közé tartozik például az Alibaba, a Tencent vagy a Baidu is. A saját adatközpontok fejlesztével pedig ugyanúgy tudják majd árusítani a gépi tanulással ellátott gépek kapacitását, ahogy most azt a bányászfarmok esetében is teszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük