Profi kereskedőkre és forexesekre szabva: a BitMEX bitcoin bróker

Bitcoin Mercantile Exchange, vagy BitMEX bitcoin bróker, egy pénzügyi,BitMex kereskedelmi és webfejlesztési háttérrel felvértezett csapat munkája. 2014-ben Arthur Hayes, Ben Delo és Samuel Reed indította útjára és cégüket HDR (Hayes, Delo, Reed) Global Trading Ltd. néven regisztráltatták.

A BitMEX bróker margin kereskedelmi szolgáltatást kínál tapasztalt, profi kriptopénz kereskedőknek. Akár 100x-os tőkeáttétel is elérhető a bitcoin és altcoin kereskedőknek az azonnali és határidős piacokon.

BitMex bitcoin bróker screenshot

A következő értékelésben górcső alá vesszük a BitMex bitcoin bróker funkcióit, működési feltételeit és konkretizáljuk milyen típusú kriptopénz kereskedőknek lehet hasznos a platform.

Támogatott kriptopénzek

A BitMEX bitcoin bróker egy kizárólag kriptopénz kereskedelemre tervezett platform, ahol a fő kereskedési eszköz bitcoin. Az ügyfeleknek természetesen bőven állnak rendelkezésre altcoinok is:

  • dash
  • ethereum
  • ethereum classic
  • cardano
  • litecoin
  • monero
  • ripple
  • zcash
  • bitcoin cash

BitMex bitcoin bróker felület

Bitcoin kereskedelemnél határidős és azonnali opciók egyaránt elérhetők, a többi kriptónál kizárólag határidősök. Jelenleg nincs fiát pénz támogatás és a bróker bitcoinban számol el mindent. Azt jelenti, hogy a nyereség és veszteség még akkor is bitcoinban kerül elszámolásra, ha épp altcoin határidősőkkel kereskedsz. Mielőtt regelne valaki érdemes e sarkalatos tényezőt számba venni. Az altcoinok likviditása nem mindig elégséges és ezért a letételhelyezés és kifizetés is bitcoinban történik.

Támogatott országok

A BitMEX egy Seychelle Köztársaság területén bejegyzett cég, de ahogy a bitcoin-alapú vállalkozásnál lenni szokott, nincs egy országra limitálva működése. A honlap nem diszkrimál senkit származási ország alapján, de ez általánosan elmondható a legtöbb kriptopénz váltóról. A fennálló magyar törvénykezés befolyásolhatja a platform használatát, de ennek ügyében érdemes jogi szakértővel és könyvelővel értekezni.

A kereskedési volumen nagyon változó és a cikk írásának pillanatában a CoinMarketCap az elmúlt 24 órában 900 millió USD bitcoin kereskedési volument mutat a kereskedési díj nélküli bitcoin bróker kategóriában.

Díjak

A díjak kifejezetten versenyképesek a BitMEX brókernél. Mi több, legtöbben elhanyagolhatónak fogjátok találni a zsíros profithoz képest amit pár óra alatt össze lehet kalapozni (és veszíteni is!) a kriptopénz piacokon. A ‘taker’ díj (amit akkor fizetsz mikor az azonnali piacon veszel vagy adsz el) 0.0750% és a ‘maker’ (limitáras kereskedéskor fizeted) díj még akár -0.0250% is lehet, azaz a megbízás kiadója még vissza is kap egy picikét mikor a limitáras megbízása végrehajtásra kerül. Itt egy teljes lista az összes díjról:

BitMex bitcoin bróker díjak

Letételhelyezés és kifizetés továbbra is ingyenes – ami sosem jön rosszul -, és nincsenek rejtett költségek kereskedés végén kifizetéskor (a bitcoin hálózati tranzakciós díjon kívül). A BitMEX díjai nagyon barátságosak különösen ha összevetjük a többi váltó díjaival ahol a díjak 0.25% környékén indulnak.

Ügyfélszolgálat

A BitMEX csapat igyekszik felnőni a megnövekedett igényekhez és kissé lazítani az ügyfélszolgálatára nehezedő nyomáson.

Támogatást az e-mail ticketing rendszerrel lehet kérni, ami eléggé szabvány a piacon. A szép gesztus a honlapon elérhető hasznos infók és funkciók tárháza. Viszont ezzel az a baj, hogy nem ér semmit ha nem beszélsz angolul, mandarinul, oroszul, koreaiul vagy japánul. Ugyanakkor az idegen nyelv ismeretével felvértezett kereskedőket ‘gyengéden’ vezeti át még a platform legbonyolultabb ügyleti opcióin is.

Élő bejelentések egyaránt elérhetők az oldalon. A bal felső sarokban lévő mező folyamatosan naprakészen tartja a felhasználókat a frissítések és technikai problémák kapcsán.

Alul a jobb sarokban egy chatbox szintén helyet kapott. Habár nem jelent közvetlen kapcsolatot a BitMEX ügyfélszolgálatához, azért jó érzés más bitcoin kereskedőkkel közösen bámulni a chartokat és a kedvező belépési pontot várni, mintsem egyedül – egyébként a chatboxot itt trollboxnak hívják.

Az első dolog amit lecsekkolok mikor egy új váltóra regelek, azok a biztonságra vonatkozó információk és lépések. A BitMEX bitcoin brókeren gyorsan tájokoztatást kapunk a honlap tulajdonosairól és a források biztonságos tárolásáról. Partnerek által hitelesíthető multisig kifizetés, offline tárolás, Amazon Web Services jelentik a védelem terén a húzóneveket és mindez elérhető a BitMEX-en.

Nyilvános vélemények/online értékelések

Sokat e terén nem tudunk hozzáadni. A jól ismert angol értékelő oldalakon, mint pl. a TrustPilot szinte semmi nincs a BitMex-ről. Ez főképp annak tudható, hogy a margin kereskedés technikai mibenléte nem egy olyan téma, ami megmozgatja a szélesebb publikum fantáziáját, továbbá, a kriptopénzekkel ismerkedők többsége egyelőre inkább a hagyományos kriptopénz váltókkal ismerkedik. Kiátkozást, horror-értékelést, Király utcai KFC-veréshez hasonló exorcizmust nem találtunk. A reddit és hasonló fórumokon inkább a technikai kérdések dominálnak a brókerrel kapcsolatban. A negatív értékelések általában futótűzként terjednek a neten ezért a ‘semmi érdemleges’ jelzőt akár még jó jelnek is vehetjük a BitMEX esetében.

És a határozat: a BitMEX egy patent kis bitcoin bróker

Ha tudod mit csinálsz és egy piacvezető kriptopénz határidős brókert keresel, akkor a BitMEX egy szuper választás. Akik még nem tudják ki az a Szatosi Nakamoto vagy hodlizás és egy egyszerű bitcoin váltót keresnek, azoknak egy kezdőbarátabb váltót javasolnánk.

A BitMEX bitcoin bróker csapata a pénzügyi, honlapfejlesztési tapasztalatát felhasználva egy áttekinthető platformot kreált, ahol a zökkenőmentes kereskedési élmény mellett mindig tudható hányadán áll az ember. Az élő frissítések, mint például a bejelentések mező és a chatbox egy kis extra bónusz a kereskedéshez. A baráti díjak pedig gondoskodnak róla, hogy senki se érzi magát megkopasztva egy pozíció likvidálása után.

***Kockázati figyelmeztetés: A kriptopénz és határidős kereskedés magas kockázatokat hordoz és nem megfelelő mindenki számára. Fennáll a lehetősége annak, hogy a teljes befektetett összeget elveszted. Kérjük ne fektess be többet és ne kereskedj olyan kriptopénzzel, aminek az elvesztését nem engedheted meg magadnak. Légy biztos benne, hogy érted az összes kockázatot. Mielőtt igénybe veszed a cikkben szereplő BitMEX bitcoin bróker szolgáltatásait, bizonyosodj meg arról, hogy tisztában vagy a kereskedési kockázatokkal.***

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük