BITNATION — ethereum alapú platform a kormányzati szolgáltatások fejlesztésére

Minden évben óriási összegeket emészt fel a kormányzati szolgáltatások hiányosságainak és hatékonytalanságának orvoslása.

2017 novemberében például az Egyesült Királyság kormánya 20 millió fontot irányzott elő (körülbelül 7 milliárd forintot) a közigazgatási szervek hatékonyságának növelésére. A fintech az egyik legdinamikusabban fejlődő szektor napjainkban, de máris itt a trónkövetelő, a GovTech (government technology).

Az egyesült királyságbeli kezdeményezés célja – az ország hivatalos önkormányzati weboldala szerint – “a forgalmi dugók csökkentése, a tanárok munkaidejének hatékonyabb beosztása és a háziorvosi szolgáltatások minőségének javítása.

Vannak olyan közigazgatási feladatok, amelyeket a világ kormányai nem kezelnek kellő hozzáértéssel. Továbbá ezen problémák többsége olyan probléma, amit technológiai innovációval könnyen javíthatóak lennének. Ezek a technológiai fejlesztések a közigazgatás terén logikus lépésnek tűnnek ha párhuzamba állítjuk a 4. ipari forradalom során bekövetkező automatizációs törekvéseket.

Mi a probléma a nemzetállamokkal?

A tény, hogy a nemzetállamok kormányai ragaszkodnak ahhoz, hogy irányítsák ezeket a folyamatokat, annak ellenére, hogy képtelenek a legjobb szolgáltatást nyújtani, rámutat a meglévő rendszerben lévő hibákra. Amennyiben privát entitások vagy automatizált megoldások jobb közigazgatási szolgáltatást tudnak nyújtani, talán itt az ideje, hogy kiiktassuk ezt az elavult köztes szereplőt rendszerből, csökkentsük a költségeket, amit természetesen az adófizetőknek kell állnia.

Ezek alapján sok állampolgár érezheti úgy, hogy a közigazgatási struktúrák, amelyek életük jelentős részét szabályozzák, nem képesek ellátni többé feladataikat hatékonyan, az állampolgárok igényeinek megfelelve. Sokan elvesztették hitüket az ilyen nemzeti/nemzetközi közigazgatási szervben. Másokat zavar az egyértelmű pazarlás és hatékonytalanság ahogy ezek a közigazgatási intézmények működnek, hogy azok korrumpálhatóságát ne is említsük.

Bitnation csapat

Amikor a szuverenitás kerül szóba, az első dolog ami sokaknak eszébe jut, az egy földrajzi hely korlátozó határa, ahol a politikai vezetők által irányított nemzeti intézmények az uralkodók. Még az úgynevezett demokratikus közigazgatásokban is, ezeket a hatóságokat leggyakrabban olyan politikai pártok felügyelik, amelyek a választásokon nem kaptak többet mint (vagy még kevesebb a koalíciós kormányoknál) 55 százaléka a teljes leadott szavazatnak.

A rezsimek, legyen szó jóindulatúról vagy károsról, számtalanszor bizonyították, hogy a társadalmi, technológiai és gazdasági fejlődés kerékkötői.

Decentralizált piactér közigazgatási szolgáltatásoknak

‘Bitnation’ egy blokklánc alapú platform, amely a hagyományos kormányok közigazgatási szervei által nyújtott szolgáltatások hátrányainak és hiányának kiküszöbölésére szolgál, fogalmazta meg a Bitnation alapítója és vezérigazgatója, Susanne Tarkowski Tempelhof Max Keizernek az RT riporterének.

A Bitnation arra törekszik, hogy decentralizált okos szerződéseken alapuló kormányzással a következő szintre emelje a közigazgatást és leküzdje a politikai, gazdasági és földrajzi akadályokat és szabályozásokat. Ezzel egyben túllépve a hagyományos nemzetállamok struktúráján: ez az új Ethereum alapú platform olyan szolgáltatásokat kíván nyújtani, amelyek “jobban, olcsóbban és igazságosabban vannak elosztva és mindez önkéntes alapon”.

Mint ilyenek, az emberek különböző egymással versenyző “szolgáltatókhoz” csatlakozhatnak anélkül, hogy meg kelljen felelniük egy adott hely jogi és adójogi törvényeinek. A tokengazdaságuk kettős természetéből fakadóan (nem kereskedhető reputáció tokenek és a kereskedhető “PAT”, azaz “Pangea Arbitrázs Tokenek” révén) hatékonyan lehet küzdeni a korrupció ellen.

Bitnation Pangea Arbitrázs Token (PAT)

A Pangea Arbitrázs Token (PAT) egy ERC20 kompatibilis app token a Pangea Jurisdiction használatához. A PAT token jutalmazza a jó hírnevet és akkor kerül kibocsátásra, amikor Bitnation polgárai nem-kereskedhető reputáció tokeneket halmoznak fel szerződés létrehozás, szerződés-végrehajtás vagy  egy szerződés vita megoldása eredményeképp. PAT egy algoritmikus reputáció token, egy teljesítmény, semmint vásárlóerő, népszerűség vagy figyelem alapú arbitrázs fizetőeszköz.

Token paraméterek és disztribúció

Token kínálat: 42 milliárd PAT
Token hard cap: 30 millió USD
Token allokáció ICO-ra: A token kínálat 34%-a
Bitnation polgárok száma: 15 000 fő<
Közösség: 50 000 fő<
Regisztrált Bitnation nemzet: 500<

További info a Bitnation tokenértékesítéséről: https://tse.bitnation.co/

Bitnation Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=co.bitnation

Béta verzió iOS: http://ios.bitnation.co/

**Figyelem! Fenti írásunk egy fizetett sajtóközlemény. A Bitcoin Bázis nem vállal felelősséget a cikk tartalmáért, megbízhatóságáért, minőségért és a hirdetés természetéért. Olvasóinknak fokozottan ajánljuk az egyéni kutatást és a cikkben közölt állítások alapos ellenőrzését. A Bitcoin Bázis semmilyen formában nem vállal felelősséget a sajtóközleményben leírt termék vagy szolgáltatás használata következtében bekövetkező esetleges kárért és veszteségért.***

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük