BitPay kommunikációs igazgató: “A tranzakciók 10%-a már dogecoin”

A BitPay kommunikációs igazgatója, Sonny Singh azt nyilatkozta, hogy a dogecoin már az összes tranzakció 10 százalékát teszi ki. Sonny Singh szerint a dogecoin egyre inkább lefaragja a bitcoin dominanciáját a kriptopénzfizetések terén:

“A dogecoinból mostanában sokkal többet vásárolnak a felhasználók akár hiszitek, akár nem.”

A múlt héten a mémcoin a BitPay által feldolgozott összes tranzakció 10 százalékáért volt felelős.

A Mark Cuban kosárlabdacsapata, a Dallas Mavericks március elején bejelentette, hogy a szurkolóik már dogecoinban is tudnak náluk fizetni. Múlt héten a Newegg elektronikai kiskereskedő üdvözölte a Shiba Inu ihlette érmét, mint új fizetési lehetőséget.

Eközben a Tradingview adatai szerint a bitcoin piaci erőfölénye április 22-én 50%-ra csökkent, ami a legalacsonyabb pont az elmúlt 33 hónapban. A cikk írásának idején kismértékben 51,48%-ra tornázta vissza magát.

Singh szerint a bitcoinra elsősorban befektetési eszközként tekintenek az emberek (magas tranzakciós díjai miatt), míg az alternatív kriptovalutákat fizetésre használják. A dogecoin mellett a stabilcoinok is egyre népszerűbbek a BitPay kereskedők körében.

Singh azt állítja, hogy a BitPay évente több mint egymilliárd dollárnyi tranzakciót dolgoz fel, ami azt bizonyítja, hogy az emberek valóban hajlandóak a kriptovalutát szimpán vásárlásra használni. Ezt a legnagyobb cégek is felismerték, így egyre több vállalat dönt úgy, hogy a kriptopénzeket fizetőeszközként is elfogadja. Nemrég a TIME magazin közölte, hogy az előfizetésekért már bitcoinban is lehet fizetni, míg a WeWork, a világ egyik legnagyobb irodakiadással foglalkozó cége jelentette be egy hete, hogy a szolgáltatásaiért négyféle kriptovalutát is elfogad.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük