A Bittrex lekapcsolja szolgáltatását Fehéroroszországban és Ukrajnában

Összesen hét országnak int búcsút az egyik legrégebbi kriptotőzsde, a Bittrex. A felhasználóknak két hetük van arra, hogy a pénzüket kivegyék.

Az egyik legnépszerű kriptotőzsde a Bittrex hét országban szünteti meg a szolgáltatásait. A legjelentősebbek ezek közül egyértelműen Fehéroroszország és Ukrajna, ahol egyébként folyamatosan nő a kriptovaluták népszerűsége. Több százezer felhasználónak kell elbúcsúzni a kriptotőzsdétől Burundiban, Maliban, Mianmarban, Nicaraguában és Panamában is. A tőzsde az ügyfeleknek eljuttatott értesítésben azt írta, hogy “tájékoztatnunk kell Önöket arról, hogy többé nem tudjuk a szolgáltatásokat olyan ügyfelek számára biztosítani, akik bizonyos jogrendszerek lakói.”

Bár a Bittrex kiemelte, hogy a szolgáltatást csak 14 múlva állítják le, az említett országokban sokan azonnal bepánikoltak és megszüntették fiókjaikat. A kriptotőzsde arról is informálta a felhasználókat, hogy a fiat letéteket már beszüntették és arra kértek mindenkit, hogy az elkövetkezendő két hétben vegyék ki a kriptotőzsdénél lévő pénzüket.

“Ezután le kell tiltanunk a fennmaradó számlákat”, tette hozzá a Bittrex, így nem világos, hogy a határidő lejárta után az ügyfelek hozzáférhetnek-e még a számlájaikhoz.

Átgondolt döntés vagy hirtelen jött ötlet?

Nem ez az első ilyen jellegű korlátozás, amelyet bevezet, hiszen tavaly 31 országból távozott a kriptotőzsde. Többen inkább azt tartják furcsában, hogy miért éppen Ukrajnát és Fehéroroszországot tűzte listájára a Bittrex, mikor egyértelmű, hogy mindkét piacon egyre nagyobb az érdeklődés a kriptovaluták iránt. A Chainalysis egy nemrégiben készített jelentésében Ukrajnát, Oroszországot és Venezuelát nevezte a legfontosabb országoknak a kriptovaluta-elfogadottság szempontjából.

A blokklánc elemző cég rámutatott arra is, hogy bár az Egyesült Államok és Kína továbbra is vezető szerepet játszik a kriptovaluta-tranzakciók volumenét illetően, ezeket a számokat leginkább a bálnák pumpálják. A fentebb említett három országban viszont fokozatosan növekszik a kriptovaluták kiskereskedelemben történő használata is. Fehéroroszországban a lakosság a politikai nyugtalanság miatt egyre inkább vonzódik a digitális valutákhoz. Az ország internet-hozzáférésének közelmúltbeli súlyos cenzúrája a virtuális magánhálózatok (VPS) használatának növekedését is eredményezte.

Kapcsolódó cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük