Biztosítás bitcoin alapokon – Az Inguard biztosítónál bitcoinban is lehet fizetni

Biztosítás bitcoin összeg fejében az amerikai Inguard cégnél volt először elérhető.

2013-ban az első biztosítással foglalkozó vállalat volt, mely elfogadta a bitcoint fizetségképpen. Most a Huffington Postnak arról nyilatkoztak, hogy ez egy milyen jó döntés volt, hiszen az ügyfelek egyre többet várnak el a biztosító társaságoktól.

Parker Beauchamp, az Inguard ügyvezető igazgatója megjegyezte, hogy az ügyfelek kétharmada online kötne biztosítást, ha megtehetné. Ha azonban online kötnek szerződést, akkor sok esetben nincsenek megelégedve a szolgáltatók weboldalával.Bitcoin elfogadás

Ezek az adatok rávilágítanak a tényre, hogy a biztosítók nem megfelelően ruháznak be az új technológiába. Bár a cégek valóban kínálnak online díjkalkulátorokat és színes applikációkat, ezek azonban nem javítják a felhasználói élményt.

Mit tehet a technológia?

A technológia egyik célja, hogy elhárítja a vásárlási folyamatot akadályozó tényezőket. A hatékonyságot a felhasználói elégedettséggel lehet mérni. A bitcoin decentralizált fizetési lehetősége és blokklánc alapú nyomon követhetősége megoldja a problémákat.

Az Inguard nem tudta amikor 2013-ban elkezdték elfogadni a kriptopénzt, hogy a bitcoin mennyire fog elterjedni. De a cég felismerte a lehetőséget, hogy az ügyfelek szeretnék használni a digitális pénzt.

A biztosító célja a bitcoin elfogadással az volt, hogy példát mutasson az innovációra a többi biztosító társaság számára. A bitcoin elfogadása egyfajta jelzés az ügyfeleik irányába, hogy hajlandóak a technológiát arra használni, hogy a felhasználóik életét könnyebbé tegyék.

Mi történt a biztosítási iparággal?

A biztosítási iparág hatalmas, de alapjaiban véve rosszul van felépítve Beauchamp szerint.

Biztosítási kalkulációA szektor egésze képtelen elfogadni az új technológiát, azért, hogy az ügyfeleknek értéket teremtsenek. Ehhez ugyanis szükséges lenne a rövidtávú jövedelmezőségen, a díjakon és a részvényeseken túl is tervezni. Egyik jele ennek a rövidtávú szemléletnek az óriási, 4%-os éves biztosítási prémium ami néhány nagy piaci szereplő közt oszlik meg. Mivel ez a prémium igen magas, természetesen az iparág jövedelmező, így a nagy játékosok nem akarják alapjaiban megváltoztatni a felhasználói élményt.

A változás azonban közeledik – biztosítás bitcoin alapokon

Beauchamp úgy véli a jelenlegi helyzet nem fenntartható, mert az ügyfelek egyre többet kívánnak a cégektől általánosságban. Az olyan vállalatok, mint az Amazon vagy Apple, melyek az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatásokra nagy hangsúlyt fektetnek, megváltoztatják a fogyasztók elvárásait.

A bitcoin elfogadása csak az első lépés. Nyitni kell a további digitális pénzek és a blokklánc technológia irányába. Az okos szerződések megkönnyíthetik a biztosítások megkötését és átláthatóbbá tehetik a piacot. A blokklánc alapú fizetés pedig lehetővé teszi, hogy akármilyen kis összegű biztosítási díj is költséghatékonyan kerüljön kifizetésre. Beauchamp szerint a bitcoin a változás elengedhetetlen része.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük