Egy amerikai cégnél blockchain szó került a cégnévbe és azonnal duplázott az árfolyama

A kriptopénz láz megállíthatatlanul tör előre. Egy amerikai cég felvette a blockchain – blokklánc szót a nevébe és azonnal duplázott az árfolyama.

Blockchain szó a cégnevekben

A The Verge számolt be róla a napokban, hogy egymást taposták a befektetők egy vállalkozás miatt, amiért megjelent a blockchain, azaz blokklánc szó a cég nevében.

A Long Island Drink Corp vállalatnál gondoltak ugyanis egy merészet és Long Blockchainre nevezték át magukat. A cég különböző üdítőket gyárt Long Islanden. Nyilatkozatuk szerint, továbbra sem hagynak fel az üdítőgyártással, azonban a cég fókuszát a blokklánc technológia irányába helyezik és figyelik a befektetési lehetőségeket a piacon.


A cég részvénye a Nasdaq tőzsdére is be lett vezetve. A bejelentés előtt az árfolyam 2-3 dollár között mozgott. Majd az átnevezéskor már a piacnyitáskor óriási forgalom mellett 9 dollár fölé emelkedett a részvény árfolyam. Amikor aztán a befektetők jobban utánanéztek a cégnek, akkor jött egy gyors eladási hullám is. Azonban a cég árfolyama még így is, napokkal a bejelentés után is 6 dollár felett maradt. Így az átnevezés miatt meg is duplázódott az árfolyam.

Mások is próbálkoztak már hasonlóval

A kaliforniai startup, a Vapetek korábban e-cigarettát árult. Majd hirtelen ötlettől vezérelve átnevezték magukat Nodechainre, és blokklánccal kapcsolatos befektetési lehetőségeket kezdtek el árulni a .com végződésű honlapjukon, mely erősen hasonlít a felhőbányászatra. A cég korábbi profilja pedig a .eu domain alatt fut tovább.

Októberben egy kevéssé ismert angol telekommunikációs cég rebrandingelte magát blokklánc technológiai köntösbe. A One-Line Plc cég nevében szintén bekerült a blockchain szó, mely révén az árfolyama pillanatok alatt a többszörösére növekedett 20 dollárról 110 dollár fölé.

Amerika és Európa mellett a trend Ázsiában is megjelent már. A Hongkong székhelyű  Ping Shan Tea csoport új néven folytatja tovább a tevékenységét, mint Blockchain Group Co, miközben a cég nevén túl sok változásról nem számol be az oldaluk.

A helyzet kísértetiesen kezd hasonlítani a dotcom bumm időszakára, amikor már azzal is jelentős forrást sikerült sok cégnek szereznie, hogy szerepeltették az internet szót a nevükben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük