A BlockShow Asia 2018 idén novemberben ismételten megünnepli a blokkláncok ázsiai sikerét az Asia Blockchain Week keretében

Ázsia a világ leggyorsabban fejlődő kontinense, napjainkban Kína és India rohamosan növekvő gazdaságai a leginkább figyelemre méltóak. Majdnem 50 év telt el a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN – Association of Southeast Asian Nations) létrejöttét eredményező bangkoki nyilatkozat óta, az ASEAN pedig az egyik leggyorsabban növekvő, az előrejelzések szerint a következő 5 évben 3-8% közötti GDP-növekedést elérő gazdasági blokk lett. A világ ezen gazdasági központjának kellős közepén kerül megrendezésre az Asia Blockchain Week részeként november 28 és december 1 között a BlockShow Asia 2018. Ennek helyszíne a Marina Bays Sands Hotel lesz.

A blokkláncok piaca megérett

Az elmúlt két évben láthattuk, hogy a blokklánc majdnem billió dolláros piacot hozott létre, azonban a becslések jelentősen csökkentek, a piac pedig majdnem 200 milliárd USD-nyi értéket veszített. A kriptovaluták piacának beszakadásának köszönhetően rengeteg pénz került ki a rendszerből, így már csak azok maradtak játékban, akik komolyan is gondolják a dolgot. A piac érettsége azt is magával hozza, hogy a befektetők, a kormányok, a vállalatok és technológiai cégek egyaránt megértették, hogy a kriptovalutáknak és a blokkláncoknak igenis megvan a helyük. Még a Világbank is beszállt a blokkláncot használók közé – egy ausztrál bankkal szövetkezve igyekeznek megoldani a kötvények blokkláncon alapuló létrehozását, elosztását, mozgatását és kezelését. Arunma Oteh, a Világbank kincstárnoka az alábbit nyilatkozta az indiai Mint hírlapnak: “Az 1947-es első kötvény-tranzakciónk óta igen fontos eszközök sikerünkhöz illetve az innovátorok és befektetők elégedettségéhez, hogy a fejlesztésekhez alaposan mérlegeljük a tőkepiacok helyzetét. Azt valljuk napjainkban, hogy a feltörekvő technológiák ugyanígy nyújtanak lehetőségeket mindent átalakító, de jól megfontolható újítások bevezetésére, illetve a befektetői igényekhez való alkalmazkodásra és a piacok megerősítésére.”

Jó időben jó helyen

A blokklánc-ipar ezen kritikus pillanatában hozzuk el a BlockShow Asia 2018-at Ázsia pénzügyi centrumába. Célunk elősegíteni a kapcsolatépítést, a marketinges tevékenységeket, a befektetéseket, a technológiai tudás megosztását illetve a baráti kapcsolatokat. A tavalyi BlockShow Asia elindította ezt a folyamatot, a rendezvény maga pedig 66 szponzort és több mint 1500 résztvevőt vonzott, akik 67 olyan nemzetközi jelentőséggel bíró előadót hallgathattak meg, mint Patrick Dai a Qtum-tól, Brock Pierce az EOS-tól, David Orban és Simon Dixon a Bnktothefuture-tól, Mike Kayamori a Quione-tól, Zoe Adamovicz a Neufund-tól, Alexander Ivanov a Waves-től. Idén minden szempontból szeretnénk túlszárnyalni ezt az emlékezetes eseményt 4000 blokkláncban érdekelt résztvevővel, így építve kapcsolatainkat és bizalmat gerjesztve a közösségben. A tavalyi eseményen startup-versenyt is rendeztünk, melyen a győztesek, a Bancor és az Electrify Asia együtt több mint 200 millió USD-nyi összeget kalapoztak össze. Hiszünk abban, hogy a 2016 óta tett erőfeszítéseink Ázsiában és azon kívül is gyümölcsözők, illetve abban is, hogy a vállalati és a kormányzati szektorok egyaránt komolyabban veszik a technológiát.

Az idei öt napon keresztül zajló esemény lehetőséget nyújt az érettebb blokklánc-megítélés elérésére. Az eseményen valódi tapasztalatokkal rendelkező vállalkozásokra számítunk, melyek mögött valódi befektetők, tehetségek, üzletemberek, fejlesztők és startup-ok állnak. Az Asia Blockchain Week rendezvénysorozaton két nagy konferencián szélesíthetjük kapcsolati köreinket az ügyben érdekelt befektetőkkel, partnerekkel és ügyfelekkel. Workshop-okon kaphatunk választ égető kérdéseinkre, valamint egy Hackathon-on fedezhetünk fel új tehetségeket. Startup-versenyen találhatunk érdekes új projekteket, mindezek mellett minden nap lesz valamilyen parti, ahol lazíthatunk és építhetjük kapcsolatainkat. A rendezvény utolsó, 5. napján “Nyitott Ajtók” napon kerülnek bemutatásra Szingapúr blokklánc-központjai és cégei.

Kötelékeket megerősítő partnerségek

Az Asia Blockchain Week erőssége az erős partneri kapcsolatokban és a nagyrészt a helyi közösségtől kapott támogatásban rejlik. Az esemény partnerei között megtalálhatók a blokklánc-technológia fejlesztésének és megértésének gyorsítását célzó LongHash platform illetve az ACCESS (Association of Cryptocurrency Enterprises and Startups), Szingapúr, amely a kriptovaluták és blokkláncok területének elfogadottságáért és az ismeretterjesztésért felel nonprofit módon. A további partnerek között találhatók az SFA (Singapore FinTech Association) és a SUSS (Singapore University of Social Sciences). Ráadásul a SUSS-on megrendezett The Future of Token Economy konferencia is csatlakozik az Asia Blockchain Week rendezvénysorozathoz. Az erős támogatás, valamint a partnerek közösségi és kutatási háttere egyaránt biztosítják, hogy a blokklánc-technológia ebben a régióban megkapja a szükséges löketet.

Tegyünk egy lépést a blokklánc fejlődéséért

A blokklánc-technológiát már nem lehet figyelmen kívül hagyni, korlátlan potenciálja szinte minden ember életére hatással lesz. Az Asia Blockchain Week részeként megrendezésre kerülő BlockShow Asia 2018 esélyt ad Önnek, hogy hozzájáruljon a blokklánc fejlődéséhez ebben a kritikus szakaszban, valamint mindennek személyesen tanúja is lehessen. Akár szponzorként venne részt, vagy látogatóként jegyet vásárolva, eljött az idő részt venni a BlockShow Asia 2018-on, ahol a blokklánc-ipar legjobbjaival találkozhat a legjobb konferencián.

***Figyelem! Fenti írásunk egy sajtóközlemény. A Bitcoin Bázis nem vállal felelősséget a cikk tartalmáért, megbízhatóságáért, minőségért és a hirdetés természetéért. Olvasóinknak fokozottan ajánljuk az egyéni kutatást és a cikkben közölt állítások alapos ellenőrzését.***

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük