Blokklánc alapú házi erőmű hálózat a Siemens finanszírozásával

Egy fintech startup blokklánc alapú Siemens házi erőmű hálózat fejlesztésén dolgozik New Yorkban.

Európa legnagyobb ipari berendezéseket gyártó cége a Siemens AG nemrég jelentette be, hogy a LO3 Energy fintech startuppal együttműködve blokklánc alapú házi erőmű (ún. microgrid, azaz mikrohálózat) hálózat fejlesztésén dolgozik. A blokklánc protokoll teszi majd lehetővé az energiával való kereskedést a megosztott főkönyvön keresztül.

Siemens és a LO3 Energy együttműködése

Energia hálózatA Siemens és a new yorki székhelyű LO3 Energy cég közösen fejleszt egy új típusú házi erőmű rendszert. A Siemens next47 programja adja a finanszírozást, ami innovatív startupok ötleteihez szolgáltat megfelelő pénzalapot. Az LO3 Energy pedig a blokklánc technológiát nyújta majd az energia továbbításához Brooklynban.

Ralf Christian, a Siemens Energiakezelés üzletág igazgatója így nyilatkozott. “Az energiatermelés folyamatosan fejlődik. A fokozott ellenőrzés elengedhetetlen. Az automatizálás és az adatelemzési technológiák ma már lehetővé teszik, hogy egy biztonságos, stabil és megbízható decentralizált energiahálózat jöjjön létre.”

Peer-to-peer energiaszolgáltatás

A brooklyni mikro erőmű projekt az LO3 cég bevezető terméke amit most a Siemens segít felfuttatni. A TransActive hálózati platform az első egyenrangú felek közti energiakereskedésre szakosodott szolgáltatás. A startup szerint a blokklánc segítségével New York bizonyos negyedeiben az lakossági energia fogyasztók és termelők részére elérhető lesz helyi energiakereskedés.

Megújuló energia“A blokklánc alapú házi erőmű hálózat megoldásunkkal bemutatjuk Brooklynban, hogy mi mindenre képes a megosztott főkönyv az energiaszolgáltatás világában.” Mondta Lawrence Orsini, az LO3 Energy alapítója.

A blokklánc technológia az energia felhasználók és termelők közötti tranzakciók lebonyolítását fogja egyszerűsíteni. A tranzakciókat nem lehet harmadik fél bevonása nélkül módosítani. “A kriptografikus rendszernek és a megosztott tárolásnak köszönhetően a csalás lehetősége tulajdonképpen kizárt. Ezen túl pedig az azonosítási folyamat biztosítja a felhasználói adatok biztonságát.” Nyilatkozott az LO3 Energy.

A blokklánc alapú Siemens házi erőmű hálózat összhangban van a New York állam energiagazdálkodási terveivel

A brooklyni energiaprojekt összhangban van a New York állam energia politikájával ami a reformokat pártolja. A Siemens és az LO3 Energy azt nyilatkozta, hogy a jövőben szeretnének további blokklánc alapú házi erőmű hálózatokat létrehozni. A Smart City projekt a világ többi városának fejlesztését is bevonja. Az energiakereskedés hatékonyabbá tételével a tárolt energia kezelése és rugalmas felhasználása is együtt jár majd.

Energia hálózat New YorkbanAz új hálózat megoldást nyújthat a jelenleg külön-külön működő sokféle házierőmű együttműködésére. Ennek pedig az is eredménye, hogy egy esetleges természeti katasztrófa során az energia optimálisan allokálható hálózaton belül.

A blokklánc energiahálózatin április óta dolgoznak Brooklyn két szomszédos kerületében ahol már kereskednek a TransActive rendszerén keresztül. A new yorki lakosok eladhatják a napelemekből termelt többlet energiájukat az LO3 Energy platformján keresztül.

A hasonló projektek gyorsan fejleszthetik az energiafogyasztás módját a jövőben. A Siemens és az LO3 Energy úgy véli a blokklánc innovációk teljesen átalakítják majd az energia piacot, ami ezáltal jobbá és hatékonyabbá válik majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük