Az első Blokklánc és Bitcoin Konferencia Málta San Giljan városában

December 7-én San Giljan városában kerül megrendezésre a blokklánc és kriptopénz érdeklődőknek a Blokklánc és Bitcoin Konferencia Málta. Résztvevők közt lesznek vállakozók, befektetők, tanácsadók, blokklánc és digitális pénz szakértők.

Blokklánc és Bitcoin Konferencia Málta - Máltai Lovagrend
Máltai Lovagrend templomi üvegfestés

Az eseményen a máltai kormány képviselői is részt vesznek. A rendezvény elején a nyitóbeszédet is ők adják.

A konferencia előadói közt vannak kriptopénzpiaci elemzők, pénzügyi és jogi szakértők, blokklánc fejlesztők, blokktech startupok és nagyvállalatok képviselői, kriptopénz és kockázatitőke befektetők.

A szervező Smile-Expo már több mint 10 blokklánc eseményt tartott. A Blokklánc és Bitcoin Konferencia Málta szerves részét képezi a határokon átívelő rendezvénysorozatnak (a következő országokban tartottak eddig: Moszkva, Szentpétervár, Kijev, Tallin, Stockholm, Prága).

A rendezvény fő témája a blokklánc technológiai szabályozás lesz, amit egyaránt kielemeznek a kriptopénz szakértő Steve Tendon által levezényelt kerekasztal beszélgetésen. A panel többi résztvevője: Ian Gauci, GTG Advocates ügyvédje, Max Ganado, GANADO Advocates ügyvezetője és Ronald Attard, Ernst & Young közép- és dél-kelet európai régió ügyvezető partnere.

A Blokklánc és Bitcoin Konfernciát a máltai pénzügyminiszter sajtótitkára, Silvio Schembri nyitja meg, aki arról beszél, hogy az ilyen események hogyan befolyásolják a máltai blokklánc fejlesztési nemzeti stratégiát.

A konferencián más témák is reflektorfénybe kerülnek: kriptopénz gazdaság Máltán, DAO (decentralizált autonóm szervezet) és okosszerződések, szellemi tulajdonjogi kihívások, decentralizált gazdaság szerepe a világgazdaságban.

A máltai kormány egyike volt az első európai kormányoknak, amely felvette a blokklánc technológiát az államilag kiemelt programok közé (a földnyilvántartás és egészségügyi nyilvántartás tekintetében). Joseph Muscat miniszterelnök már többször hangoztatta, hogy a digitális pénzeket állami és uniós szinten is be kellene vezetni. A nagyvállalatok képviselői és befektetők azonban még túl sok fenntartással viseltetnek a technológiával szemben. A helyes megoldás megtalálása érdekében szervezi – többek között Máltán is – a Smile-Expo a san giljani konferenciát bitcoin és blokklánc konferenciát.

További információ a rendezvényről és az előadókról elérhető a Smile-Expo hivatalos honlapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük